Δευτέρα 29 Απριλίου 2024 -

θρησκευτικά



ΣτΕ: «Πρέπει να επιδιώκεται η ανάπτυξη της ορθόδοξης χριστιανικής συνείδησης»

Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας έκρινε αντισυνταγματικές και αντίθετες στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) τις αποφάσεις του τέως υπουργού Παιδείας Κωνσταντίνου Γαβρόγλου με τις οποίες καθορίσθηκαν τα προγράμματα σπουδών του μαθήματος των θρησκευτικών του Δημοτικού, του Γυμνασίου και του Λυκείου.



Τσίπρας για Πανελλαδικές: Σημαντικό βήμα για την αναβάθμιση του δημοσίου σχολείου

Σημαντικό βήμα για την αναβάθμιση του δημόσιου σχολείου και τον εξορθολογισμό των εισαγωγικών εξετάσεων, χαρακτηρίζει το νέο σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρα σε ανάρτηση του στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter.



Γαβρόγλου για Θρησκευτικά: Στην Πολιτεία η ευθύνη για τη σύνταξη των προγραμμάτων σπουδών

«Η ευθύνη για τη σύνταξη των προγραμμάτων σπουδών είναι της Πολιτείας». Αυτό τόνισε ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστας Γαβρόγλου, σχολιάζοντας τηνέα απόφαση του ΣτΕ για το μάθημα των Θρησκευτικών.



ΣτΕ:Αντισυνταγματικές οι αλλαγές στα θρησκευτικά και στα Λύκεια

Αντισυνταγματικός και αντίθετος στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) κρίθηκε από το Συμβούλιο της Επικρατείας ο νέος τρόπος διδασκαλίας των θρησκευτικών στα λύκεια της χώρας.



Με πλειοψηφία 20 υπέρ και 5 κατά η απόφαση για τα Θρησκευτικά

Από το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣΤΕ) έγινε γνωστό ότι στη χθεσινή υπ΄αριθμ. 660/2018 απόφαση της Ολομέλειας του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου (πρόεδρος Νικόλαος Σακελλαρίου και εισηγητής ο σύμβουλος Επικρατείας Ευθύμιος Αντωνόπουλος) για το μάθημα των Θρησκευτικών εκφράστηκε μειοψηφία 5 μελών του δικαστηρίου.



Φίλης: Το ΣτΕ παραβιάζει το Σύνταγμα

«Οδυνηρή έκπληξη», χαρακτήρισε την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για το μάθημα των Θρησκευτικών, ο πρώην υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης.