Δευτέρα 06 Μαΐου 2024 -

θετικο κλιμα



Κολομβία: Σε θετικό κλίμα οι συζητήσεις για την ειρήνευση

Πρώτη συνάντηση για τις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις είχαν χθες στον Ισημερινό οι αντιπροσωπείες της κυβέρνησης της Κολομβίας και των ανταρτών της οργάνωσης Στρατός Εθνικής Απελευθέρωσης. «Είχαμε μια συνάντηση. Θα συνεχίσουμε το πρωί», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο πηγή προσκείμενη στην κυβέρνηση της Κολομβίας, χωρίς να δώσει άλλη διευκρίνιση.



Σε καλό κλίμα οι πρώτες επαφές με τους Θεσμούς

Η δευτέρη αξιολόγηση θα ολοκληρωθεί πριν τις 5 Δεκεμβρίου ελπίζει η κυβέρνηση.

Με την εκτίμηση αυτή αποχώρησαν από την πρώτη συνάντηση με τους επικεφαλής των Θεσμών οι υπουργοί Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, Οικονομίας Δημήτρης Παπαδημητρίου, Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης.



DW: Θετικό κλίμα για την Ελλάδα στις Βρυξέλλες

Στη σημερινή συνεδρίαση οι θεσμοί θα ενημερώσουν το Εurogroup για την πρώτη φάση των συζητήσεων με την κυβέρνηση που ολοκληρώθηκαν στις 27 Οκτωβρίου και τη δεύτερη και πιθανότατα τελική, που θα ξεκινήσει στα μέσα Νοεμβρίου.



Σε θετικό κλίμα οι συναντήσεις του Πρωθυπουργού για το χρέος

Σε καλό κλίμα ολοκληρώθηκαν οι συναντήσεις του Πρωθυπουργού στις Βρυξέλλεςμε τους Φρανσουά Ολάντ, Άνγκελα Μέρκελ και Τερέζα Μέι.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Πρωθυπουργός συμφώνησε με τον Γάλλο πρόεδρο ότι πρέπει να υπάρξει λύση για το χρέος ώστε να δοθεί το σήμα ότι: «η Ευρώπη λύνει τα προβλήματά της».



Μάρδας: Απτή πραγματικότητα οι επενδύσεις στην Ελλάδα

Για νομοθετικές ρυθμίσεις με στόχο την απλοποίηση των διαδικασιών για ξένες επενδύσεις στην Ελλάδα έκανε λόγο με συνέντευξή του στην Deutsche Welle από το Βερολίνο ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Μάρδας.