Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2026 -

Τεχνολογία



Το «σύνδρομο της Αβάνας»: Ένα μυστήριο που παραμένει άλυτο εδώ 10 χρόνια. Τι αναφέρουν αξιωματικοί της CIA

Δέκα χρόνια μετά τις πρώτες αναφορές από την πρεσβεία των ΗΠΑ στην Κούβα, το μυστήριο του «συνδρόμου της Αβάνας» δεν έχει λυθεί.

Αξιωματικοί της CIA σε όλο τον κόσμο έχουν αναφέρει «ανώμαλα περιστατικά υγείας», με πολλούς να πιστεύουν ότι πίσω τους κρύβεται ρωσική επιχείρηση με άγνωστο όπλο ηχητικής ή παλμικής μικροκυματικής ενέργειας.



Μεξικό: Μαθήτρια έφτιαξε πυροσβεστήρα που σβήνει φωτιές με ηχητικά κύματα. Βίντεο

Μια έφηβη από το Μεξικό ανέπτυξε έναν πειραματικό πυροσβεστήρα που χρησιμοποιεί ηχητικά κύματα αντί για νερό ή χημικές ουσίες, επιχειρώντας να αξιοποιήσει τον ήχο για την κατάσβεση μικρών εστιών φωτιάς.



Η Apple παραδέχεται το πρόβλημα στην οθόνη του iPhone Duo και προσφέρει αντικατάσταση

Η Apple αναγνώρισε ότι ορισμένες συσκευές iPhone Duo παρουσίασαν προβλήματα στις οθόνες τους, μόλις λίγες ημέρες μετά την κυκλοφορία του πολυαναμενόμενου smartphone.

Φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν γραμμές στις οθόνες της πρώτης αναδιπλούμενης συσκευής του τεχνολογικού κολοσσού.



«Μπορείτε να φύγετε εθελούσια»: Η Microsoft μειώνει σταθερά τους εργαζόμενους λόγω των επενδύσεων στην τεχνητή νοημοσύνη

Η Microsoft δίνει τη δυνατότητα οικειοθελούς αποχώρησης σε περίπου 60.000 εργαζομένους της, στο πλαίσιο μιας γενικευμένης προσπάθειας περιορισμού των δαπανών και αναπροσαρμογής του προσωπικού της, καθώς αυξάνει τις επενδύσεις στην τεχνητή νοημοσύνη.



Μετά τα περιστατικά του 2026, η Anthropic ανέστειλε ορισμένες δοκιμές κυβερνοασφάλειας και δραστηριότητες εκπαίδευσης που θεωρούσε υψηλότερου κινδύνου

Τέσσερα μοντέλα Α.Ι της Anthropic απέκτησαν χωρίς καμία εξουσιοδότηση, πρόσβαση σε πραγματικά συστήματα τρίτων, κατά τη διάρκεια δοκιμών κυβερνοασφάλειας, όπως αποκάλυψε η ίδια η εταιρεία στα έγγραφα που κατέθεσε στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την είσοδό της στο χρηματιστήριο.



Ανθρωποειδές διένυσε 679 χλμ μέσα σε 13 μέρες πάνω σε διάδρομο γυμναστικής. Βίντεο

 Περίπου 679 χιλιόμετρα μέσα σε 13 ημέρες διένυσε περπατώντας το ανθρωποειδές ρομπότ Figure 03, καταγράφοντας συνολικά 1,5 εκατομμύριο βήματα σε μια δοκιμή αντοχής πάνω σε διάδρομο γυμναστικής.

Το ρομπότ τρίτης γενιάς της αμερικανικής εταιρείας Figure AI υποβλήθηκε σε παρατεταμένη καταπόνηση, με στόχο να ελεγχθεί η αξιοπιστία του εξοπλισμού του.