Παρασκευή 03 Μαΐου 2024 -

Τεχνολογία



«Πόλεμος» ΕΕ – Ρωσίας στο διαδίκτυο για κακόβουλες ενέργειες με προέλευση ομάδες χάκερ ελεγχόμενες από τη Μόσχα

Η Ευρωπαϊκή Ένωση και τα κράτη μέλη της, μαζί με διεθνείς εταίρους, καταδικάζουν έντονα την κακόβουλη εκστρατεία στον κυβερνοχώρο που διεξάγεται από τους ελεγχόμενους από τη Ρωσία APT28 κατά της Γερμανίας και της Τσεχίας όπως αναφέρει ανακοίνωση του ύπατου εκπροσώπου της ΕΕ, Ζοζέπ Μπορέλ εκ μέρους της ΕΕ.



Το διαστημόπλοιο Chang’e-6 εκτόξευσε η Κίνα – Έχει προορισμό την αθέατη πλευρά του φεγγαριού

Η Κίνα εκτόξευσε το μεσημέρι της Μεγάλης Παρασκευής το διαστημόπλοιο Chang’e-6 το οποίο έχει προορισμό την αθέατη πλευρά του φεγγαριού.

Το ταξίδι του Chang’e-6 θα διαρκέσει 53 ημέρες με αποστολή να συγκεντρώσει 2 κιλά υλικών από τη Σελήνη χρησιμοποιώντας μια ειδική σκούπα και ένα ειδικό τρυπάνι.



Η Microsoft προχωρά σε επενδύσεις άνω των 10 δισ. δολαρίων σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας

Η Microsoft υπέγραψε συμφωνία με την Brookfield Asset Management για επενδύσεις άνω των 10 δισ. δολαρίων για την ανάπτυξη ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, με σκοπό την τροφοδοσία της αυξανόμενης ζήτησης για τεχνητή νοημοσύνη και κέντρα δεδομένων (data centers), όπως ανακοίνωσαν οι εταιρείες την Τετάρτη.



Γαλλική έκθεση: Smartphone στα παιδιά μετά τα 13 και πρόσβαση στα social media μετά τα 18

Νέα γαλλική έκθεση έρχεται να ξεκαθαρίσει σε ποια ηλικία θα πρέπει να επιτρέπεται στα παιδιά να χρησιμοποιούν smartphone αλλά και να έχουν πρόσβαση στα συμβατικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης.



Ο Μπιλ Γκέιτς μέσα από την τεχνητή νοημοσύνη ονειρεύεται για εμάς χωρίς εμάς

Το Business Insider απέκτησε πρόσβαση σε εσωτερικά έγγραφα και μίλησε με άτομα από τη Microsoft, με όλες τις αναφορές να συγκλίνουν στο γεγονός ότι ο Γκέιτς «κάνει πραγματικότητα τα πιο τρελά όνειρα».



Εκτός λειτουργίας οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες της ΓΓΠΣ

Oι ηλεκτρονικές υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, μεταξύ των οποίων και το Taxisnet, δεν θα λειτουργούν το μεσημέρι της Μεγάλης Τρίτης.