Σάββατο 18 Μαΐου 2024 -

Τεχνολογία



Καταγγελία για ψεύτικη ιστοσελίδα – Η ΡΑΑΕΥ εφιστά την προσοχή των καταναλωτών

Η Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων (ΡΑΑΕΥ) καταγγέλει την ύπαρξη ψεύτικης ιστοσελίδας που χρησιμοποιεί παράνομα το όνομα της Πλατφόρμας Ενημέρωσης και Υποστήριξης Καταναλωτών «My RAE», παραπλανώντας τους πολίτες



Η Άγκυρα σε προχωρημένες συνομιλίες με τις κινεζικές BYD, Chery για εργοστάσια παραγωγής ηλεκτρικών οχημάτων

Η Τουρκία βρίσκεται σε προχωρημένες συνομιλίες με τις κινεζικές βιομηχανίες κατασκευής ηλεκτρικών οχημάτων BYD και Chery Automobile για εργοστασιακές επενδύσεις στη χώρα, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Βιομηχανίας Φατίχ Κατσίρ σε συνέντευξή του στο Bloomberg News.



«Κινούμαι Ηλεκτρικά ΙΙ»: Καταβάλλονται σήμερα 5,68 εκατ. ευρώ σε 1.686 δικαιούχους

Σήμερα Παρασκευή 17 Μαΐου θα καταβληθεί στους λογαριασμούς 1.686 δικαιούχων του προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά ΙΙ», το ποσό των 5.677.320 ευρώ.

Συνολικά, από τον Νοέμβριο του 2023, το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών έχει καταβάλει την επιδότηση σε 7.772 δικαιούχους, με το ποσό των 26.138.312 ευρώ, για αγορά ηλεκτρικού οχήματος.



Λύθηκε ο γρίφος του τρόπου κατασκευής των πυραμίδων της Αιγύπτου;

Επιστήμονες φέρονται πως κατάφεραν να λύσουν τον γρίφο του τρόπου κατασκευής των Πυραμίδων της Αιγύπτου.



Kυρώσεις σε τέσσερα ρωσικά μέσα ενημέρωσης από την ΕΕ

Η Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τις Αξίες και τη Διαφάνεια Βέρα Γιούροβα ανακοίνωσε μέσω του «Χ» ότι οι πρεσβευτές των κρατών μελών στην ΕΕ (Coreper) συμφώνησαν χθες, Τετάρτη, να επιβάλουν κυρώσεις «σε τέσσερα δίκτυα προπαγάνδας που συνδέονται με το Κρεμλίνο»: Voice of Europe, RIA Novosti, Izvestija και Rossiyskaya Gazeta.



Το James Webb ανίχνευσε την πιο μακρινή συγχώνευση μαύρων τρυπών

Μία διεθνής ομάδα αστρονόμων χρησιμοποίησε το διαστημικό τηλεσκόπιο James Web και εντόπισε αποδείξεις για τη συνεχιζόμενη συγχώνευση δύο γαλαξιών και των τεράστιων μαύρων τρυπών τους, όταν το σύμπαν είχε ηλικία μόλις 740 εκατομμυρίων ετών.