Τετάρτη 01 Μαΐου 2024 -

Τεχνολογία



Εκτός λειτουργίας οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες της ΓΓΠΣ

Oι ηλεκτρονικές υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, μεταξύ των οποίων και το Taxisnet, δεν θα λειτουργούν το μεσημέρι της Μεγάλης Τρίτης.



Αυτό είναι το πρωτόκολλο της NASA αν χτυπήσει τη Γη αστεροειδής

Σε προηγούμενες εκθέσεις, η NASA έχει αναλύσει λεπτομερώς την πορεία δράσης που θα ακολουθήσει σε περίπτωση σύγκρουσης με αστεροειδή. Η προσέγγιση εστιάζει σε διακριτές φάσεις, λαμβάνοντας υπόψη τη χρονική εγγύτητα της πιθανής πρόσκρουσης.



Η Κομισιόν ξεκινά έρευνα κατά του Facebook και του Instagram – Υποψίες ότι δεν τηρούν τις υποχρεώσεις τους στο θέμα της παραπληροφόρησης

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ξεκίνησε έρευνα κατά των κοινωνικών δικτύων Facebook και Instagram για τα οποία υπάρχουν υποψίες ότι δεν τηρούν την υποχρεώσεις τους στην αντιμετώπιση της παραπληροφόρησης εν όψει των ευρωπαϊκών εκλογών του Ιουνίου, την ώρα που εκφράζονται ανησυχίες για ενδεχόμενη χειραγώγηση της κοινής γνώμης από την Ρωσία.



Αυτά είναι τα λάθη που κάνετε στο καθάρισμα των ηλεκτρονικών συσκευών

Υπάρχουν πολλές ηλεκτρονικές συσκευές σε κάθε σπίτι οι οποίες χρειάζονται καθάρισμα τακτικά.

Χρειάζονται λοιπόν τακτικά καθάρισμα αν όχι καθημερινά, προκειμένου να διατηρούνται καθαρές.

Τα πιο συχνά λάθη καθαρισμού των ηλεκτρονικών συσκευών

Σκούπισμα οθονών με καθαριστικά



Βρετανία: Γίνεται η πρώτη χώρα που απαγορεύει τη χρήση των εύκολων κωδικών πρόσβασης

Η πρώτη χώρα που απαγορεύει τους συνηθισμένους και εύκολα προβλέψιμους κωδικούς πρόσβασης γίνεται η Βρετανία, στο πλαίσιο μίας πρωτοποριακής νομοθεσίας για την προστασία από κυβερνοεπιθέσεις.

Από σήμερα, εάν ένας χρήστης προτείνει έναν παρόμοιο εύκολο κωδικό πρόσβασης κατά τη δημιουργία ενός νέου λογαριασμού, θα του ζητείται να τον αλλάξει.



NASA: Εντοπίστηκε πλανήτης παρόμοιος με τη γη που είναι κατοικήσιμος

Ο πλανήτης K2-18b φαίνεται ότι διαθέτει… ζωή! Οι πρώτες ενδείξεις ζωής στον εξωηλιακό πλανήτη ήταν το 2019, όταν τα εργαστήρια της NASA είχαν ανακαλύψει πιθανά ίχνη υδρατμών στην ατμόσφαιρα του K2-18 b.

Έκτοτε η μελέτη του έγινε πρώτη προτεραιότητα για τους αστρονόμους της.