Τετάρτη 24 Απριλίου 2024 -

Επένδυση στη βιοπληροφορική



Συνεργασία με την εταιρεία βιοπληροφορικής e-NIOS, η οποία θα φιλοξενηθεί στις υποδομές του IQbility κατά το επόμενο χρονικό διάστημα, ανακοίνωσε το εκκολαπτήριο νεοφυών επιχειρήσεων του ομίλου Quest.
Η e-NIOS αναπτύσσει υπολογιστική πλατφόρμα, η οποία επιτρέπει την αυτoματοποιημένη μαζική ανάλυση πολύπλοκων γονιδιακών δεδομένων με χρήση προηγμένων μεθόδων υπολογιστικής νοημοσύνης, με σκοπό την ανάπτυξη νέων διαγνωστικών μεθόδων και την εξατομικευμένη θεραπευτική.

Ιδρυτές της είναι οι ερευνητές του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών, Αριστοτέλης Χατζηϊωάννου, Λευτέρης Πιλάλης και Γιάννης Βαλαβάνης. Στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας συμμετέχει και το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών.

Το συνολικό ύψος της επένδυσης είναι 80.000 ευρώ, εκ των οποίων IQbility και PJ Tech Catalyst Fund εισφέρουν το ποσό των 20.000 και 60.000 ευρώ αντίστοιχα σε μετρητά, στο πλαίσιο της στρατηγικής συνεργασίας τους.

Το IQbility είναι μια πρωτοβουλία του ομίλου Quest, που έχει ως στόχο να ανακαλύψει και να προωθήσει τα ελληνικά επιχειρηματικά σχήματα στο χώρο της τεχνολογίας, δίνοντας τους όλα τα εφόδια για να ξεκινήσουν δυναμικά.

Το IQbility λειτουργεί ταυτόχρονα ως angel fund επενδύοντας στις εταιρείες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα του.