Σάββατο 27 Απριλίου 2024 -

SpaceX: Τρίτη δοκιμαστική εκτόξευση του πυραύλου Starship του Έλον Μασκ



Πραγματοποιήθηκε σήμερα η τρίτη δοκιμαστική εκτόξευση του διαστημοπλοίου Starship της SpaceX με την οποία ο Έλον Μασκ ευελπιστεί να κάνει πιο προσιτά τα διαστημικά ταξίδια.

 Η εκτόξευση έγινε στην παραλία Boca Chica στο Νότιο Τέξας λίγο μετά τις 3:00 το μεσημέρι ώρα Ελλάδος και σύμφωνα με το Space, το «Αστρόπλοιο» του Αμερικανού δισεκατομμυριούχου εκτοξεύτηκε πάνω στον πύραυλο Super Heavy.
 

Λίγο αργότερα πραγματοποιήθηκε ο διαχωρισμός των δύο μερών και πλέον το διαστημόπλοιο βρίσκεται στο διάστημα σε τροχιά γύρω από τη Γη. Σε περίπτωση που ολοκληρώσει το ταξίδι του, θα επανεισέλθει στην ατμόσφαιρα για να πραγματοποιήσει προσθαλάσσωση στον Ινδικό Ωκεανό.

Υπενθυμίζεται, ότι το Starship είναι το μεγαλύτερο διαστημόπλοιο που κατασκευάστηκε ποτέ και έχει στόχο την πιο ασφαλή και καλύτερη μεταφορά αστροναυτών στο Φεγγάρι, όπου αναμένεται να γίνουν εξορύξεις ορυκτών στο μέλλον.

Στο παρελθόν έγιναν δύο δοκιμαστικές προσπάθειες και όλες κατέληξαν σε τρομερή αποτυχία, ενώ είναι η πρώτη φορά που το διαστημόπλοιο μπόρεσε να εξέλθει από την ατμόσφαιρα.

Βίντεο με την εκτόξευση του Starship: