Τετάρτη 17 Απριλίου 2024 -

Ορθοδοξία



Πατριάρχης Ιεροσολύμων: Ας παρακαλέσουμε την Μητέρα του Θεού να αξιωθούμε να φθάσουμε στην Ανάσταση του Σωτήρος

Στη σκιά των εξελίξεων μετά την Ιρανική επίθεση έναντι του Ισραήλ εορτάστηκε η εορτή της Προσκυνήσεως του Τιμίου Σταυρού στην Ιερά Μονή του Τιμίου Σταυρού, η οποία βρίσκεται στην Δυτική Νέα Ιερουσαλήμ παρά την Εβραϊκή Βουλή, προεξάρχοντος του Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ. Θεοφίλου Γ’. 



Συνάντηση Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο

Επίσκεψη στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο πραγματοποίησε σήμερα το απόγευμα, στην Αρχιεπισκοπή, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.



Αφίχθη στην Αθήνα ο Οικουμενικός Πατριάρχης – Στις 6 το απόγευμα η συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο

Στην Αθήνα έφτασε νωρίς το μεσημέρι της Δευτέρας ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος στο πλαίσιο τετραήμερης επίσημης επίσκεψης, στο πλαίσιο της οποίας, αύριο, Τρίτη, κατόπιν προσκλήσεως της Ελληνικής Κυβερνήσεως, θα απευθύνει την κεντρική ομιλία στο 9ο Διεθνές Συνέδριο «Our Ocean», που θα πραγματοποιηθεί στο «Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος».



Διδαχές από τον Άθωνα – «Η φιλοκαλία των ιερών νηπτικών ως προϋπόθεση της ορθοδόξου θεολογίας και της εκκλησιαστικής ζωής»

Ομιλία του Καθηγουμένου της Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου Γέροντος Εφραίμ με θέμα: «Η φιλοκαλία των ιερών νηπτικών ως προϋπόθεση της ορθοδόξου θεολογίας και της εκκλησιαστικής ζωής».

Η ομιλία μεταδόθηκε και από την εκπομπή «Διδαχές από τον Άθωνα» στη συχνότητα του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Πειραϊκής Εκκλησίας την Κυριακή 14 Απριλίου 2024.



14 Απριλίου: Εορτάζει ο Άγιος Νεομάρτυς Δημήτριος ο Πελοποννήσιος

Σήμερα, 14 Απριλίου, η Εκκλησία τιμά τη μνήμη του Οσίου Ιωάννη της Κλίμακος. Η εξέχουσα θέση που κατέχει στην Ορθόδοξη Παράδοση ώθησε τους Αγίους πατέρες μας να ορίσουν ως ημέρα τιμής, πέρα από την 30ή Μαρτίου, και την τέταρτη Κυριακή των Νηστειών, δηλ. τη σημερινή Κυριακή.



Η Ιρανική επίθεση στο Ισραήλ επισκιάζει την περίοδο του Πάσχα στους Αγίους Τόπους δημιουργώντας αστάθεια στη Μέση Ανατολή

Μετά το ιρανικό χτύπημα εναντίον του Ισραήλ το βράδυ του Σαββάτου, το οποίο ολοκληρώθηκε το ξημέρωμα της Κυριακής (14- 4-2024), με σύνθεση drones, βαλιστικών πυραύλων και πυραύλων κρουζ, γι άλλη μια φορά ένα πέπλο ανασφάλειας απλώθηκε πάνω από το Ισραήλ και την Παλαιστίνη με αποτέλεσμα να επηρεάζει και τους Αγίους Τόπους.

Μαρία Γιαχνάκη