Κυριακή 05 Μαΐου 2024 -

Στρατιωτική άσκηση



Επίδειξη δύναμης από «μεγάλες δυνάμεις» απέναντι την Τουρκία

Ξεκίνησε από τις 24 Οκτωβρίου νότια και νοτιοδυτικά της Κύπρου πολυεθνική άσκηση πολεμικού ναυτικού μεγάλων χωρών, με πρωτοφανή συμμετοχή ισχυρών ναυτικών δυνάμεων.



H Τουρκία προκαλεί με τη «Μπλέ Φάλαινα», αποσύρει τη φρεγάτα «Έλλη» η Ελλάδα

Τέσσερις ημέρες έμειναν μέχρι την ολοκλήρωση της τουρκικής άσκησης «Μπλε Φάλαινα» και το τουρκικό Γενικό Επιτελείο Ναυτικού έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες από τις δραστηριότητες των πλοίων που συμμετέχουν σε αυτή.



Ο κυκλώνας «έδιωξε» τους Τούρκους από το Αιγαίο

Οι Τούρκοι προτίμησαν τους ναυστάθμους τους σήμερα, πρώτη ημέρα της αεροναυτικής άσκησης «Μπλε Φάλαινα», λόγω της κακοκαιρίας.



Ο Πούτιν έδωσε εντολή για τη μεγαλύτερη στρατιωτική άσκηση από την εποχή του Ψυχρού Πολέμου

Η Ρωσία ενώνει δυνάμεις με την Κίνα και στέλνει ίσως το πιο ηχηρό μήνυμα στη Δύση, με μια μεγαλειώδης στρατιωτική άσκηση που λαμβάνει χώρα στα εδάφη της, με τη συμμετοχή 300.000 στρατιωτών!

 



Απαγόρευση κινητών τηλεφώνων στον στρατό - Δείτε γιατί

Μία εξειδικευμένη ως προς τις επικοινωνίες άσκηση διεξάγεται αυτή την εβδομάδα στον  στρατό. Πρόκειται για την εβδομάδα χωρίς κινητά.

Συγκεκριμένα οι επικοινωνίες στον Στρατό Ξηράς πραγματοποιούνται μόνο με υπηρεσιακά μέσα.



Τι είναι η άσκηση Παρμενίων;

Η άσκηση Παρμενίων 2017, πρόκειται Εθνική διακλαδική άσκηση των Ενόπλων Δυνάμεων η οποία ξεκινά σήμερα 29 Σεπτεμβρίου 2017 και θα ολοκληρωθεί στις 6 Οκτωβρίου 2017 στο πεδίο βολής ΨΗΛΟΣ ΣΤΑΛΟΣ στον Έβρο.

Πρόκειται για άσκηση μεγάλης κλίμακας, η οποία σχεδιάστηκε και διευθύνεται από το ΓΕΕΘΑ, με τη συνδρομή των Γενικών Επιτελείων.