Παρασκευή 26 Απριλίου 2024 -

Συμφωνία Μόσχας - Καίρου για την ασφάλεια των αεροδρομίων



Το πλέον καθοριστικό ίσως βήμα για την επανάληψη των ρωσικών πτήσεων από την Μόσχα στην Αίγυπτο θα κάνουν οι δύο χώρες, υπογράφοντας κοινή διμερή συμφωνία αναφορικά με την ασφάλεια των αεροδρομίων, τις προσεχείς εβδομάδες, στη Μόσχα.

Η σημερινή «Αλ Αχράμ» καταγράφει δηλώσεις του Ρώσου υπουργού Μεταφορών Μαξίμ Σοκόλοφ, σύμφωνα με τον οποίο ήδη έχει ξεκινήσει η προετοιμασία για τη συνάντησή του με τον Αιγύπτιο ομόλογό του κ. Φάτχι, κατά την οποία αναμένεται και η υπογραφή της εν λόγω συμφωνίας, σε ημερομηνία όμως που δεν έχει ακόμη καθοριστεί.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Αιγύπτιος υπουργός κ. Φάτχι αναμένεται να μεταβεί στη Μόσχα για να επισκεφθεί και την Έκθεση Υποδομών της Εθνικής Πολιτικής Αεροπορίας της Ρωσίας, που θα διεξαχθεί στη ρωσική πρωτεύουσα.

Από την πλευρά του, ο Ρώσος Υπουργός έχει ήδη δηλώσει από τις προηγούμενες ημέρες ότι η Ρωσία θα αποστείλει την τελευταία ομάδα εμπειρογνωμόνων της το μήνα Φεβρουάριο στα αιγυπτιακά αεροδρόμια, μετά τον έλεγχο των οποίων, αναμένεται να επαναληφθούν τελικά οι πτήσεις των ρωσικών αερογραμμών στην Χώρα του Νείλου.