Σάββατο 27 Απριλίου 2024 -

Καμία ανάμιξη από το Κρεμλίνο στη συνεργασία Μάναφορ - Ντερίπασκα



Καμία ανάμιξη στη συνεργασία του πρώην επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας του Ντόναλντ Τραμπ με τον ρώσο δισεκατομμυριούχο Όλεγκ Ντερίπασκα δεν έχει η ρωσική κυβέρνηση, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ.

Η δήλωση Πεσκόφ έρχεται μία ημέρα μετά το πολύκροτο δημοσίευμα του Associated Press, που ήθελε τον πρώην υπεύθυνο της καμπάνιας Τραμπ, Πολ Μάναφορ, να λαμβάνει παλαιότερα κρυφές αμοιβές εκατομμυρίων δολαρίων από τον ολιγάρχη Ντερίπασκα, ως αμοιβή για σχέδιο επηρεασμού της κοινής γνώμης σε Ευρώπη και ΗΠΑ υπέρ της κυβέρνησης Πούτιν.

Το τηλεγράφημα επισημαίνει ότι ο κ. Ντερίπασκα, σύμμαχος του προέδρου Πούτιν, επιδίωκε να προωθήσει τα συμφέροντα της ρωσικής κυβέρνησης και απασχόλησε τον κ. Μάναφορ για αυτόν τον σκοπό.

 

«Αυτό δεν έχει τίποτα να κάνει με το Κρεμλίνο», είπε σε δημοσιογράφους ο κ. Πεσκόφ, όπως μεταδίδουν ρωσικά μέσα ενημέρωσης. «Δεν έχω γνώση για οποιαδήποτε επαφή» ανάμεσα στη ρωσική κυβέρνηση και τον κ. Μαναφορ, είπε.

Ο κ. Μάναφορ παραιτήθηκε προεκλογικά από τη θέση του στην εκστρατεία Τραμπ υπό τη σκιά δημοσιευμάτων που τον ήθελαν να λαμβάνει αμοιβές από την φιλορωσική πρώην κυβέρνηση της Ουκρανίας.

Μιλώντας στο AP, ο κ. Μάναφορ επιβεβαίωσε ότι στο παρελθόν είχε συνεργαστεί με τον κ. Ντερίπασκα όμως κατήγγειλε ότι στήνεται μία εκστρατεία αμαύρωσης του ονόματός του με το πρόσχημα δήθεν παράτυπης δουλειάς που έκανε.

Πηγή κειμένου: 

skai.gr