Τρίτη 23 Απριλίου 2024 -

Ο Πατριάρχης Αντιοχείας ευχαρίστησε τη Ρωσία για την ανθρωπιστική βοήθεια



Ο πατριάρχης Αντιοχείας Ιωάννης ευχαρίστησε τη Ρωσία για τη βοήθεια που παρέσχε στο δοκιμαζόμενο συριακό λαό – 70 τόνοι ανθρωπιστικών φορτίων, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν από εκκλησιαστικές και κοινωνικές οργανώσεις της Μόσχας στις αρχές Απριλίου.

"Αντιλαμβανόμαστε αυτήν την χειρονομία ως εκδήλωση αλληλεγγύης και αδελφικής συμπεριφοράς απέναντί μας αυτές τις δύσκολες ημέρες. Σας ευχαριστούμε επίσης και για τις αδιάκοπες προσευχές σας", επεσήμανε ο Πατριάρχης της Συρίας, του οποίου το μήνυμα δημοσιεύτηκε το Σάββατο από το Πατριαρχείο Μόσχας.

Η πρώτη παρτίδα της ανθρωπιστικής βοήθειας περιλαμβάνει αλεύρι, ζάχαρη, αλάτι, δημητριακά και υλικά επίδεσης, τα οποία συγκεντρώθηκαν από τη ρωσική Αυτοκρατορική Ορθόδοξη Εταιρεία της Παλαιστίνης με συμμετοχή της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, μεταφέρθηκε στη Δαμασκό στις 14 Απριλίου με αεροσκάφος των «Συριακών Αερογραμμών». Το υπόλοιπο μέρος του φορτίου θα μεταφερθεί στη Συρία ως το τέλος του μήνα.

Συγκεντρώθηκαν και εισφορές συνολικής αξίας άνω των 3 εκ. ρουβλίων (75 χιλ. ευρώ), οι οποίες θα δαπανηθούν για φάρμακα και για ιατρικό εξοπλισμό.

Το Υπουργείο Εκτάκτων Αναγκών στέλνει ανθρωπιστική βοήθεια στη Συρία, καθώς και το Λίβανο και την Ιορδανία, όπου υπάρχουν επίσης Σύριοι πρόσφυγες.

Οι Τσερκέζοι, που έφυγαν για να σωθούν από τον πόλεμο, εγκαταστάθηκαν και τώρα εξοικειώνονται στην Εθνική Δημοκρατία της Αντιγκέας στο Βόρειο Καύκασο της Ρωσίας. Υπάλληλοι του Υπουργείου Αγροτικής Βιομηχανίας της Δημοκρατίας συγκέντρωσαν πόρους για να μπορέσουν οι επαναπατρισθέντες να αγοράσουν πουλερικά και πρόβατα.

Πέραν αυτού, οι Τσερκέζοι της Συρίας πήραν σαν δωρεά τρόφιμα από τις τοπικές βιομηχανίες τροφίμων. Σήμερα στη Αντιγκέα διαμένουν 418 Τσερκέζοι της Συρίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Το ανθρώπινο πρόσωπο της ρωσικής κοινωνίας