Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Ο στρατός της Νοβορωσίας με γοργούς ρυθμούς απελευθερώνει το έδαφος της από τους εξολοθρευτές



Ο στρατός της Νοβορωσίας κατά τη διάρκεια της επιτυχούς επέλασης με γοργούς ρυθμούς απελευθερώνει τους οικισμούς τόσο στο Νότο της Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουγκάνσκ, όσο και στο Βορρά της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ. Οι μαχητές της επιστράτευσης κατάφεραν να καταρρίψουν το SU-25 και να καταλάβουν το αεροδρόμιο στο Ντονέτσκ.

"Η λαϊκή επιστράτευση της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ έθεσε υπό τον έλεγχό της ένα από τους βασικούς βιομηχανικούς δρόμους του Ντονμπάς που ενώνει το Ντονέτσκ με τη Μαριούπολη. Ο έλεγχος του δρόμου αυτού είναι άκρως σημαντικός, επειδή σε αυτόν τον άξονα βρίσκονται τέτοιες πόλεις, όπως ο Ντοκουτσάγιεβσκ και το Νοβοστροΐτσκοε, από όπου οι ουκρανικές δυνάμεις διεξήγαγαν τους βομβαρδισμούς του Ντονέτσκ ", δήλωσαν στο επιτελείο.

Ο δρόμος Ντονέτσκ – Μαριούπολη περνάει από τον οικισμό Ελενόβκα, από όπου οι μαχητές της επιστράτευσης νωρίτερα εκτόπισαν τις ουκρανικές δυνάμεις.

Οι μαχητές της λαϊκής επιστράτευσης εξουδετέρωσαν όλα τα μπλόκα των εξολοθρευτών στο δρόμο από το Ντονέτσκ προς τη Μαριούπολη, Τρίτη από την άποψη μεγέθους πόλη της Νοβορωσίας, η οποία τώρα είναι περικυκλωμένη από τους μαχητές της επιστράτευσης.

Στην κατεύθυνση προς το Λουγκάνσκ ως αποτέλεσμα των κεραυνοβόλων επελάσεων του στρατού της Νοβορωσίας τους φασιστές εκτόπισαν πλήρως από 23 οικισμούς. Διεξάγονται ενέργειες για την αποκάλυψη και εξουδετέρωση των ομάδων κατασκοπείας και αναχαίτισης, καθώς και μικρών μεμονωμένων ομάδων του εχθρού που δεν πρόλαβαν να αποχωρήσουν και βρέθηκαν στα νώτα των δυνάμεων της επιστράτευσης που επιτίθενται.

Με τις δυνάμεις της αντιαεροπορικής προστασίας του στρατού της Νοβορωσίας συνετρίβη το αεροσκάφος SU-25. Η συντριβή του αεροσκάφους καταγράφτηκε στην περιοχή του οικισμού Πετρένκι.

Ο εκτελών καθήκοντα του Υπουργού Εθνικής Ασφαλείας της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ Λεωνίδ Μπαράνοφ ανέφερε ότι αιχμάλωτοι της λαϊκής επιστράτευσης βρέθηκαν οι μισθοφόροι από την Πολωνία.

"Στην πλευρά των εξολοθρευτών δραστηριοποιούνται πολλοί μισθοφόροι, ιδιαίτερα φανερό αυτό το γεγονός είναι στο αεροδρόμιο του Ντονέτσκ το οποίο αντιστέκεται ακόμα. Εκεί δραστηριοποιούνται μόνο οι επαγγελματίες, δεν είναι μόνο οι Αμερικάνοι, εκεί μιλάνε διάφορες γλώσσες. Αυτές οι πληροφορίες είναι επιβεβαιωμένες και μπορούμε με βεβαιότητα να λέμε ότι εκεί υπάρχουν κένοι που δεν παραδίδουν τα όπλα ", είπε ο Μπαράνοφ.

Απαντώντας στην ερώτηση εάν κατάφεραν να πιάσουν αιχμάλωτους τους ξένους μισθοφόρους, ο εκτελών καθήκοντα του επικεφαλής της Υπηρεσίας Ασφαλείας της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ επισήμανε ότι "μέχρι στιγμής είχαμε μόνο τους Πολωνούς ".

Νωρίτερα ένας από τους αρχηγούς της λαϊκής επιστράτευσης της Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουγκάνσκ Αλεξέι Μοζγκοβόι ανέφερε στους δημοσιογράφους στη Γιάλτα ότι στα ουκρανικά στρατεύματα πολεμούν οι μισθοφόροι, ειδικότερα από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, την Πολωνία, τη μεγάλη Βρετανία οι οποίοι "δραστηριοποιούνται όχι μόνο στα επιτελεία και διευθύνσεις στο Κίεβο, αλλά και άμεσα στην πρώτη γραμμή του μετώπου ".

Όπως είπε ο μαχητής της επιστράτευσης, "είναι οι άμεσα συμμετέχοντες στις πολεμικές επιχειρήσεις οι οποίοι πατούν τη σκανδάλη και σκοτώνουν τους ανθρώπους μας ". Όπως επισήμανε ο αρχηγός της επιστράτευση, με την έλευσή τους οι ουκρανικές δυνάμεις άλλαξαν την τακτική της διεξαγωγής του πολέμου?.

Οι συνολικές απώλειες του εχθρού τη νύχτα αποτέλεσαν ένα αεροσκάφος, τρία άρματα μάχης, τρία συστήματα πυροβολικού διάφορου διαμετρήματος, μέχρι είκοσι μονάδες τεθωρακισμένων, μέχρι είκοσι μονάδες αυτοκινούμενων οχημάτων. Σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν μέχρι ογδόντα άτομα, αιχμαλωτίστηκαν επτά εξολοθρευτές.