Τρίτη 23 Απριλίου 2024 -

Στο Ροστόφ μέσα σε τρεις μέρες έφτασαν σχεδόν 20 χιλιάδες πρόσφυγες από τα νοτιοανατολικά της Ουκρανίας



Μέσα σε τρεις μέρες τα ρώσο-ουκρανικά σύνορα στην περιοχή του Ροστόφ πέρασαν περίπου 20 χιλιάδες γυναίκες και παιδιά από τις πόλεις της νοτιοανατολικής Ουκρανίας. Μόνο το περασμένο εικοσιτετράωρο στο έδαφος της περιοχής εισήλθαν 7335 πολίτες της Ουκρανίας, μεταδίδει το πρακτορείο ITAR-TASS.

Οι Ουκρανοί πολίτες οι οποίοι αφήνουν τις πόλεις της νοτιοανατολικής Ουκρανίας που βρέθηκαν στην περιοχή των πολεμικών συγκρούσεων, κατά μεγάλο μέρος περνούν από την περιοχή του Ροστόφ προς άλλες κατευθύνσεις. Μόνο ένα μέρος μένει σε σημεία προσωρινής διαμονής των προσφύγων που ετοιμάστηκαν από τις αρχές της περιοχής.

"Από τους εισερχόμενους στο Ντον κατά το τελευταίο εικοσιτετράωρο 7335 πολίτες μπήκαν 4272 άτομα, εγκαταστάθηκαν στην περιοχή 326 Ουκρανοί πολίτες μεταξύ των οποίων 164 παιδιά", ανέφεραν στο γραφείο Τύπου της κυβέρνησης.

Συνολικά σε 15 δημοτικά διαμερίσματα της περιοχής εγκαταστάθηκαν πάνω από 2 ?χιλιάδες άτομα, σχεδόν το μισό από αυτούς είναι παιδιά. Οι οικογένειες του Ντον υποδέχτηκαν 1070 άτομα, καθώς και 431 παιδιά. Δεκάδες πρόσφυγες βρίσκονται εδώ σε κατασκηνώσεις προσωρινής διαμονής. Σε πολλούς από αυτούς παρέχεται επίσης η ψυχολογική βοήθεια.

Για ένα μέρος των προσφύγων οι αρχές της περιοχής διοργάνωσαν κατόπιν παράκλησής τους τη διέλευση στις περιοχές του Βορόνεζ και της Μόσχας.