Πέμπτη 16 Μαΐου 2024 -

Προγνωση καιρού



Έρχεται κύμα ζέστης. Ακόμα και 35άρια σε πολλές περιοχές της Ελλάδας

Μετά την αστάθεια της τελευταίας περιόδου, ο καιρός αλλάζει, με κύμα ζέστης να αναμένεται σε αρκετές περιοχές της χώρας μας, σύμφωνα με μετεωρολόγους. Μάλιστα, σε ευπαθείς στη ζέστη περιοχές, ο υδράργυρος προβλέπεται να χτυπήσει ακόμη και 35άρια.



Συνεχίζονται και το Σάββατο οι βροχές – Πότε βελτιώνεται ο καιρός

Συνεχίζεται και το Σάββατο (11/05) η αστάθεια του καιρού με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, ενώ την Κυριακή (12/05) αναμένεται βελτίωση και άνοδος της θερμοκρασίας.

Σήμερα Παρασκευή η θερμοκρασία σημείωσε σημαντική πτώση ενώ σημειώνονται βροχές και καταιγίδες σε πολλές περιοχές, ενώ στην ατμόσφαιρα υπάρχει και αρκετή σκόνη από την Αφρική.



Καιρός: «Έρχονται» βροχές και καταιγίδες από το απόγευμα – Πού θα είναι έντονα τα φαινόμενα

Χαλάει από σήμερα Πέμπτη (9/5) ο καιρός, καθώς θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες κυρίως στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά.

Σύμφωνα με τον διευθυντή της ΕΜΥ, Θοδωρή Κολυδά, τα φαινόμενα τη νύχτα θα ενταθούν στη δυτική και κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τη βόρεια Εύβοια και το βόρειο τμήμα της ανατολικής Στερεάς (Φθιώτιδα).



Κύμα κακοκαιρίας θα σαρώσει τη χώρα με βροχές και καταιγίδες. Έρχεται Πτώση της θερμοκρασίας

Ένα βαρομετρικό χαμηλό από τις ακτές τις βόρειας Αφρικής θα κινηθεί προς τη χώρα μας με αποτέλεσμα, κυρίως αύριο Πέμπτη (09/05) μέχρι και το Σάββατο (11/05) να επικρατήσουν άστατες καιρικές συνθήκες.



Επιτάφιος: Σε ποιες περιοχές θα γίνει η περιφορά με βροχή

Σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου, η περιφορά του Επιταφίου θα γίνει σε αρκετές περιοχές με βροχές και καταιγίδες.

Σύμφωνα με τον χάρτη που δημοσιεύει η κακοκαιρία φαίνεται ότι επικεντρώνεται στα βόρεια τμήματα της χώρας και συγκεκριμένα:

Σε Ξάνθη, Δράμα, Ορεστιάδα, Αλεξανδρούπολη και Κιλκίς.



Ο καιρός της Μεγάλης Εβδομάδας – Πότε θα βρέξει – Με ήλιο το σούβλισμα του οβελία

Καλός θα είναι γενικά ο καιρός τις επόμενες ημέρες σε στεριά και θάλασσα, κάτι που θα διευκολύνει για την έξοδο των εκδρομέων του Πάσχα.