Κυριακή 19 Μαΐου 2024 -

Θεατρική πρωτοπορία στην Πειραιώς 260



Στο φετινό πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών περιλαμβάνονται τρεις παραστάσεις δημιουργών που παρουσιάζουν για πρώτη φορά δουλειά τους στην Ελλάδα.

Ο Ελβετός σκηνοθέτης και μουσικός Τόμας Λουτς πειραματίζεται πάνω σε ένα ιδιαίτερου ύφους μουσικό και οπτικοακουστικό θέατρο. Με το «Κορίτσι από το εργοστάσιο της ομίχλης», που ξεχώρισε στη Γερμανία ως μία από τις δέκα καλύτερες παραστάσεις της χρονιάς, έρχεται να μας διηγηθεί ένα γοητευτικό παραμύθι στα όρια της πραγματικότητας και της φαντασίας (23-24/6).

Η Γαλλοβιετναμέζα Καρολίν Γκιγελά Ενγκιγέν μας συστήνει την ιστορία του τόπου της μέσα από την αυτοβιογραφική, ευαίσθητη και θαρραλέα «Σαϊγκόν», που έκανε αίσθηση στο Φεστιβάλ Αβινιόν (28-29/6).

Τέλος, στα λίγα χρόνια της συνεργασίας της με τον ιστορικό θίασο Volksbühne, η Γερμανίδα Σουζάν Κένεντι κατάφερε να ανανεώσει το προφίλ του και να τον βάλει στην τροχιά των visual arts του 21ου αιώνα. Εδώ θα δούμε την παράσταση «Αυτόχειρες παρθένοι», που στηρίζεται στο λογοτεχνικό ντεμπούτο του Τζέφρι Ευγενίδη και η οποία χαρακτηρίστηκε ως μια must see «ενοχλητική τελετουργία» (4-5/7).