Δευτέρα 29 Απριλίου 2024 -

Πολιτισμός/Τέχνες



Οι αρχαιολόγοι έκαναν μια συγκλονιστική ανακάλυψη μετά από επανεξέταση μιας μουμιοποιημένης έφηβης που πέθανε στη γέννα

Οι αρχαιολόγοι έκαναν μια συγκλονιστική ανακάλυψη αφού επανεξέτασαν τα μουμιοποιημένα λείψανα μιας έφηβης μητέρας ηλικίας μόλις 14-17 ετών που πέθανε κατά τον τοκετό πριν από περισσότερα από 1.500 χρόνια.



Η Σκάρλετ Γιόχανσον με λευκό φόρεμα Armani Privé διακοσμημένο με κρύσταλλα -Σαν σταρ άλλης εποχής

Η Σκάρλετ Γιόχανσον έστρεψε πάνω της όλα τα βλέμματα στο φετινό White House Correspondents' Dinner, με ένα υπέροχο λευκό φόρεμα Armani Privé.



Jennifer Aniston: Θα κυκλοφορήσει τα απομνημονεύματά της; Πρέπει να ανησυχεί ο Brad Pitt;

Μήπως έφτασε η ώρα της «εκδίκησης» για την Jennifer Aniston; Σύμφωνα με το In Touch Weekly, η διάσημη ηθοποιός κάτι ετοιμάζει. Συγκεκριμένα, όλα δείχνουν πως σκέφτεται σοβαρά να γράψει ένα βιβλίο με τα απομνημονεύματά της. Φυσικά, αυτά δεν θα αναφέρονται μόνο στην εντυπωσιακή καριέρα της.



Μυστήριο με μάρκες 2.000 ετών που βρήκαν οι αρχαιολόγοι – Έχουν ελληνικά γράμματα

Μυστήριο καλύπτει μία ανακάλυψη αρχαιολόγων στην Ιερουσαλήμ. Οι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν περισσότερο από μία δεκαετία τώρα,  ένα μικροσκοπικό πήλινο κατασκεύασμα,  με αποτύπωμα σφραγίδας που απεικόνιζε ένα πιθάρι κρασιού (αμφορέα) με ελληνική επιγραφή. Η ανακάλυψη έγινε στο Όρος του Ναού, στην Ιερουσαλήμ.



O Πιρς Μπρόσναν επιστρέφει ως κατάσκοπος στο θρίλερ «In The Wind»

Ο πρώην Τζέιμς Μποντ, Πιρς Μπρόσναν (Pierce Brosnan) θα πρωταγωνιστήσει στο ρομαντικό θρίλερ «In The Wind», σε παραγωγή Ούρι Σίνγκερ (Uri Singer).



Σακελλαροπούλου: Στον σταθμό μετρό «Grecia» στη Χιλή με τα αντίγραφα από ελληνικές αρχαιότητες [εικόνες]

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ολοκληρώνοντας την επίσημη επίσκεψή της στη Χιλή, πραγματοποίησε στον σταθμό του μετρό «Grecia» στο Σαντιάγο τα αποκαλυπτήρια αντιγράφου αγάλματος.

Αγαλμα Κόρης, της αρχαϊκής περιόδου από το Μουσείο της Ακρόπολης, το οποίο προσφέρθηκε ως δείγμα φιλίας των δύο λαών.