Τρίτη 16 Απριλίου 2024 -

Πολιτισμός/Τέχνες



Ελεονώρα Ζουγανέλη: Ανοίγει παράθυρο στον κόσμο για τα τετραπληγικά παιδιά με μία ξεχωριστή συναυλία

Μια από τις πιο ξεχωριστές συναυλίες θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα της Δευτέρας (15/4, 7 μμ) στον υπέροχο χώρο της Μονής Λαζαριστών στη Θεσσαλονίκη. Χάρη στο σπουδαίο EyeΗarp που αποτελεί παράθυρο στον κόσμο για ανθρώπους με τετραπληγία η Ελεονώρα Ζουγανέλη θα συμπράξει με την πρώτη τετραπληγική Ελληνίδα μουσικό, Αλεξάνδρα Κερλίδου, στέλνοντας ηχηρό μήνυμα ώστε η Συμπ



Θλίψη για τον θάνατο του Γιάννη Φέρτη: Ποιος ήταν ο σπουδαίος ηθοποιός

Ο Έλληνας ηθοποιός του θεάτρου, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης γεννήθηκε το 1938 στην Αθήνα. Ήταν πρωταγωνιστής από τη δεκαετία του 1961 έως και 2024, σε κλασικά και σύγχρονα θεατρικά έργα, στην πρόζα και το αρχαίο δράμα.



Επαναπατρισμός πρωτοκορινθιακής οινοχόης που είχε ανακαλυφθεί κατά τη γερμανική κατοχή

Αρχαιότητα που είχε ανακαλυφθεί, κατά την περίοδο της γερμανικής κατοχής, επιστράφηκε στην Ελλάδα, από τον Δήμο του Αννόβερου Γερμανίας και το Μουσείο August Kestner. 



Το ελληνικό βιβλίο στη διεθνή έκθεση στο Παρίσι -Δήμας: Στόχος να προωθήσουμε συγγραφεις, λογοτέχνες

Το ελληνικό περίπτερο στο Φεστιβάλ Βιβλίου του Παρισιού (Festival du Livre de Paris, 12-14 Απριλίου 2024) επισκέφτηκε ο Υφυπουργός Πολιτισμού Χρίστος Δήμας.



Έρχεται το 5ο Φεστιβάλ Αστυνομικής Λογοτεχνίας Agatha

Το Φεστιβάλ Αστυνομικής Λογοτεχνίας Agatha επιστρέφει στην Αθήνα για την πέμπτη διοργάνωσή του.

Με την εμπειρία των προηγούμενων επιτυχημένων διοργανώσεων, μας περιμένει με ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις και συναντήσεις και ένα πρόγραμμα δράσεων που θα συναρπάσει!



Όσκαρ 2025: Ανακοινώθηκε η ημερομηνία της τελετής απονομής των κινηματογραφικών βραβείων

Το κόκκινο χαλί της μεγαλύτερης κινηματογραφικής βραδιάς του Χόλιγουντ θα στρωθεί μία εβδομάδα νωρίτερα το 2025.

Πιο συγκεκριμένα η 97η απονομή των βραβείων Όσκαρ θα πραγματοποιηθεί στις 2 Μαρτίου, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ακαδημίας Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών των ΗΠΑ.