Τρίτη 11 Ιουνίου 2024 -

Πολιτισμός/Τέχνες



Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο: Το Αθέατο Μουσείο παρουσιάζει τις «τελευταίες Αφροδίτες»

Έπειτα από δεκάδες θαυμάσια αντικείμενα που παρουσιάστηκαν έως τώρα, το Αθέατο Μουσείο υποδέχεται τις «τελευταίες Αφροδίτες».



Δέσποινα Στυλιανοπούλου – Η ανιψιά της ηθοποιού αποκαλύπτει: «Αυτό ήταν που την έριξε περισσότερο στο τέλος»

Πού και πότε θα γίνει η κηδεία της αείμνηστης ηθοποιού.



Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρασημοφόρησε τους δυο θρύλους του ελληνικού τραγουδιού, Λευτέρη Παπαδόπουλο και Μίμη Πλέσσα (εικόνες)

Σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε το πρωί στο Προεδρικό Μέγαρο, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, απένειμε το παράσημο του Ανώτερου Ταξιάρχη του Τάγματος της Τιμής στον Γιάννη Μαρκόπουλο (μετά θάνατον), τον Λευτέρη Παπαδόπουλο και τον Μίμη Πλέσσα για την πολυσχιδή προσφορά τους στην ελληνική μουσική.

Δείτε φωτογραφίες



Ο Σταύρος Ξαρχάκος στο Θέατρο Άλσος: Μαζί του οι Μίλτος Πασχαλίδης και Ηρώ Σαΐα

Ο Σταύρος Ξαρχάκος δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Χαρακτήρισε με τη μουσική του μια ολόκληρη εποχή και εξακολουθεί σήμερα με τη μουσική του ιδιοφυία και τις ανατρεπτικές του ενορχηστρώσεις να μας συνεπαίρνει και να μας συγκινεί.

Για μια μόνο βραδιά, την Τρίτη 25 Ιουνίου, το Θέατρο Άλσος θα πλημμυρίσει από τις αγαπημένες και διαχρονικές του μελωδίες.



Η επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα ξανά στην Διακυβερνητική Επιτροπή της UNESCO

Στο πλαίσιο της 24ης Συνόδου της Διακυβερνητικής Επιτροπής της UNESCO για την Επιστροφή των Πολιτιστικών Αγαθών στις Χώρες Προέλευσης (ICPRCP), που ολοκλήρωσε χθες τις εργασίες της, συζητήθηκε το θέμα της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα, το οποίο βρίσκεται σταθερά στην ατζέντα της, εδώ και 40 χρόνια.



3ο Φεστιβάλ Βιβλίου Χανίων 26-30 Ιουνίου 2024 – «Συνδέουμε λέξεις, ενώνουμε αφηγήσεις»

Με ιδιαίτερη θέρμη και ενθουσιασμό, ο Δήμος Χανίων, σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Κρήτης, εγκαινιάζουν τον τρίτο χρόνο του Φεστιβάλ Βιβλίου Χανίων (ΦΒΧ), από την Τετάρτη 26 έως και την Κυριακή 30 Ιουνίου 2024, με κεντρικό θέμα: «Ευρώπη, παρελθόν και μέλλον. Ματιές στη λογοτεχνία, τον πολιτισμό, την πολιτική».