Πέμπτη 02 Μαΐου 2024 -

Πολιτισμός/Τέχνες



Η έκθεση “Κώστας Παπατριανταφυλλόπουλος ΤΑΧΑ ΚΑΙ ΑΓΙΟΓΡΑΦΟΣ Άγιος Βασίλειος Βραχνεϊκων” στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Εγκαινιάστηκε η έκθεση με θέμα: “Κώστας Παπατριανταφυλλόπουλος ΤΑΧΑ ΚΑΙ ΑΓΙΟΓΡΑΦΟΣ  Άγιος Βασίλειος Βραχνεϊκων” που διοργανώθηκε από την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος στις 25 Απριλίου στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.



Ο Αμερικανός μυθιστοριογράφος Πολ Όστερ πέθανε σε ηλικία 77 ετών

Ο Πολ Όστερ, ο πολυγραφότατος αμερικανός δημιουργός μυθιστορημάτων, ποιημάτων και ταινιών που έγινε διάσημος στη διεθνή λογοτεχνική σκηνή με την «Τριλογία της Νέας Υόρκης», πέθανε σε ηλικία 77 ετών από επιπλοκές καρκίνου του πνεύμονα, ανακοίνωσαν χθες, Τετάρτη, οι New York Times.



«Τέχνη και Ενημέρωση»: μια εικαστική επέμβαση του Κώστα Τσόκλη προς τιμήν των Νέων της Τέχνης

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της εικαστικής επέμβασης του Κώστα Τσόκλη στο χώρο της Βιβλιοθήκης της ΕΣΗΕΑ «Δημήτρης Ι. Πουρνάρας».



Ο Γιώργος Θεοφάνους «Αντικριστά» με τον Στέφανο Κορκολή στο θέατρο Παλλάς

Ο Γιώργος Θεοφάνους θα βρεθεί ΑΝΤΙΚΡΙΣΤΑ με σημαντικούς δημιουργούς στην μαγική σκηνή του θεάτρου Παλλάς, ξεκινώντας την Κυριακή 12/5 με τον μοναδικό συνθέτη πιανίστα και ερμηνευτή Στέφανο Κορκολή.



Οι αρχαιολόγοι έκαναν μια συγκλονιστική ανακάλυψη μετά από επανεξέταση μιας μουμιοποιημένης έφηβης που πέθανε στη γέννα

Οι αρχαιολόγοι έκαναν μια συγκλονιστική ανακάλυψη αφού επανεξέτασαν τα μουμιοποιημένα λείψανα μιας έφηβης μητέρας ηλικίας μόλις 14-17 ετών που πέθανε κατά τον τοκετό πριν από περισσότερα από 1.500 χρόνια.



Η Σκάρλετ Γιόχανσον με λευκό φόρεμα Armani Privé διακοσμημένο με κρύσταλλα -Σαν σταρ άλλης εποχής

Η Σκάρλετ Γιόχανσον έστρεψε πάνω της όλα τα βλέμματα στο φετινό White House Correspondents' Dinner, με ένα υπέροχο λευκό φόρεμα Armani Privé.