Πέμπτη 23 Μαΐου 2024 -

Πολιτισμός/Τέχνες



Grammy 2025: Ανακοινώθηκε η ημερομηνία της τελετής απονομής των Μουσικών Βραβείων

Το CBS και η Αμερικανική Ακαδημία Τεχνών και Επιστημών Ηχογράφησης ανακοίνωσαν σε δελτίο Τύπου ότι η 67η τελετή απονομής των Grammy θα φιλοξενηθεί στις 2 Φεβρουαρίου 2025, στο Crypto.com Arena στο Λος Άντζελες.

Η Αμερικανική Ακαδημία Ηχογράφησης απονέμει τα Grammy σε ένδειξη αναγνώρισης εξαίρετων επιτευγμάτων στη μουσική βιομηχανία.



Στο βιβλίο «Kairos» της Τζένι Έρπενμπεκ το διεθνές βραβείο Booker

Το βιβλίο Kairos της βερολινέζας συγγραφέως Τζένι Έρπενμπεκ έλαβε χθες Τρίτη το βράδυ το φετινό Διεθνές Βραβείο Booker για το καλύτερο μυθιστόρημα που μεταφράστηκε στα αγγλικά, το οποίο έλαβε για πρώτη φορά γερμανίδα λογοτέχνιδα.



Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν μεσαιωνικό τάφο στη Λιθουανία: Ο αμύθητος θησαυρός που έχει ενθουσιάσει τους ειδικούς

Οι αρχαιολόγοι ήταν αποφασισμένοι να φέρουν στο φως περισσότερα από αυτά τα ιστορικά απομεινάρια και να λύσουν τα εκκρεμή ερωτήματα σχετικά με την περιοχή.
 


9 νέα graphic novels με δυνατή εικονογράφηση και θρυλικούς ήρωες - Ο Ζορμπάς, ο Οπενχάιμερ, ο David Bowie

Διάσημα έργα, σπουδαίες προσωπικότητες, θρυλικοί ήρωες... Το iefimerida ξεχωρίζει τις πιο συναρπαστικές εικονογραφημένες ιστορίες που μόλις κυκλοφόρησαν και αξίζει να τις αναζητήσετε.



Έκθεση φωτογραφίας “Αφρική. Άνθρωποι και κοσμήματα” στο Λαογραφικό και Εθνολογικό Μουσείο Μακεδονίας – Θράκης

Το Λαογραφικό και Εθνολογικό Μουσείο Μακεδονίας – Θράκης άνοιξε τις πύλες του, την Τετάρτη 15 Μαΐου, με τη νέα περιοδική έκθεση φωτογραφίας “Αφρική. Άνθρωποι και κοσμήματα”.



Βρετανία: Πορτρέτα της βασιλικής οικογένειας σε έκθεση στο Λονδίνο

Από την πολύχρωμη απεικόνιση της βασίλισσας Ελισάβετ με την υπογραφή του Άντι Γουόρχολ στις φωτογραφίες του Σεσίλ Μπίτον με πρωταγωνίστρια της αδελφή της πριγκίπισσα Μαργαρίτα, μια νέα έκθεση παρουσιάζει τα πορτρέτα της βρετανικής βασιλικής οικογένειας των τελευταίων 100 ετών.