Σάββατο 27 Απριλίου 2024 -

Πιτέλα: Επαίσχυντη η πρόταση για μεταφορά μεταναστών σε ελληνικά νησιά



«Επαίσχυντη» και «παραλήρημα» χαρακτήρισε ο επικεφαλής της πολιτικής ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Τζιάνι Πιτέλα τη δήλωση του Τσέχου προέδρου Μίλος Ζεμάν περί μεταφοράς μεταναστών σε «ακατοίκητα ελληνικά νησιά».

Ο Μίλος Ζέμαν δήλωσε στους Financial Times πως οι μετανάστες θα μπορούσαν να επανεγκατασταθούν σε «άδειους χώρους» στη βόρεια Αφρική ή σε «ακατοίκητα ελληνικά νησιά».

«Πρόκειται για μια αχαρακτήριστη αντιμετώπιση των οικονομικών μεταναστών. Ζητάει την απέλασή τους στα ελληνικά νησιά. Είναι πράγματι ανησυχητικός αυτός ο τρόπος αντιμετώπισης της μετανάστευσης» είπε ο κ. Πιτέλα και τόνισε: «Θα πρέπει να δοθούν ξεκάθαρες απαντήσεις και στην Τσεχία και με τις απελάσεις δεν λύνεται τίποτε» υπογράμμισε.

Ο κ. Πιτέλα εξέφρασε την ικανοποίησή του για το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στην Ουγγαρία. «Τα ψέματα του Ορμπάν σκοντάφτουν σιγά - σιγά στην κοινή λογική και η πλειοψηφία των Ούγγρων προτίμησαν να μείνουν σπίτι τους στέλνοντας ένα ξεκάθαρο μήνυμα στη κυβέρνηση του ψεύδους» κατέληξε.