Δευτέρα 29 Απριλίου 2024 -

Ελλάδα



ΟΠΕΚΑ: Δείτε τα κοινωνικά επιδόματα που καταβάλλονται την Μεγάλη Τρίτη

Αύριο, Μ. Τρίτη, 30 Απριλίου, αναμένεται να καταβληθούν από το υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, μέσω του εποπτευόμενου Οργανισμού Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ), κοινωνικά επιδόματα, ύψους 187.188.594 ευρώ.

Όπως κάνει γνωστό το υπουργείο, θα καταβληθούν τα εξής επιδόματα:



Μάθημα στα τουρκικά σχολεία η «Γαλάζια Πατρίδα»

Να αλλάξει τη διδακτέα του ύλη και να εισάγει στα σχολεία τη «Γαλάζια Πατρίδα» αποφάσισε το υπουργείο Παιδείας της Τουρκίας. Η απόφαση θα τεθεί άμεσα σε ισχύ και να παιδιά θα διδάσκονται τον σχετικό χάρτη.

Ειδικότερα, όπως μετέδωσε το πρωί της Μεγάλης Δευτέρας ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ από την Κωνσταντινούπολη Μανώλης Κωστίδης «η νέα διδακτέα ύλη αφορά όλες τις σχολικές βαθμίδες».



Πέλλα: Συνελήφθη έμπορος που πωλούσε λάδι αμφιβόλου ποιότητας

Ένας Έλληνας έμπορος σκόπευε να διαθέσει στην αγορά, στην ευρύτερη περιοχή της Πέλλας μεγάλες ποσότητες λαδιού αμφίβολης ποιότητας.

Δεν διέθετε τα απαιτούμενα παραστατικά αγοράς, με αποτέλεσμα η προέλευση και το είδος του λαδιού να είναι άγνωστα.



Ν. Ανδρουλάκης: Ο μεγάλος στόχος του ΠΑΣΟΚ να υπάρξει στις εθνικές εκλογές ο αντίπαλος που θα κερδίσει τη ΝΔ – Τι είπε για την κ. Κεραμέως

Στο πλαίσιο της τηλεοπτικής του συνέντευξης στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» με τους δημοσιογράφους Παναγιώτη Στάθη και Γιάννη Κολοκυθά στη συχνότητα του ΟΡΕΝ, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης αναφέρθηκε στους πολιτικούς στόχους των ευρωεκλογών.



ΕΦΕΤ: Συμβουλές για την εορταστική περίοδο του Πάσχα – Τι να προσέχουν οι καταναλωτές

Χρήσιμες συμβουλές δίνει στους καταναλωτές ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) καθώς πλησιάζει το Πάσχα και ξεκινούν σε όλη την χώρα οι προετοιμασίες για τις γιορτές, που συνοδεύονται από παραδόσεις, συνήθειες και εορταστικά γεύματα, τα οποία με τη σειρά τους συνδέονται με αυξημένη κατανάλωση κρέατος, τυριών, αυγών και γλυκών.



Με στάσεις εργασίας στα λεωφορεία οι εργαζόμενοι συμμετέχουν στην Εργατική Πρωτομαγιά

Με στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9πμ και ακολούθως από τις 9μμ έως τη λήξη της βάρδιας, συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις για την Εργατική Πρωτομαγιά τη Μ. Τετάρτη οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΑ. Συνεπώς τα λεωφορεία θα κινηθούν στο προαναφερόμενο χρονικό διάστημα.