Τρίτη 21 Μαΐου 2024 -

Ελλάδα



Ένα στα πέντε είδη ζώων, φυτών και μυκήτων στην Ελλάδα απειλείται με εξαφάνιση

Το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας δημοσιοποίησε με ανακοίνωση τον Κόκκινο Κατάλογο, που συνέταξε ο ΟΦΥΠΕΚΑ, με τα 11.500 απειλούμενα είδη ζώων, φυτών και μυκήτων της Ελλάδας.



Θεσσαλονίκη: Ποινή φυλάκισης δύο ετών σε εργαζόμενο βιομηχανίας που έκλεψε 20 τόνους κρέας μέσα σε μία τριετία

Το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Θεσσαλονίκης, επέβαλε φυλάκιση δύο ετών με τριετή αναστολή, σε έναν εργαζόμενο σε βιομηχανία επεξεργασίας κρεάτων, επειδή έκλεβε για πάνω από τρία χρόνια μεγάλες ποσότητες κρεάτων από τον εργοδότη του.



Ηράκλειο: Συνελήφθη 25χρονος για κατοχή όπλων και άσκοπους πυροβολισμούς

Άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας, προχώρησαν στη σύλληψη ενός 25χρονου στο Ηράκλειο Κρήτης για παραβίαση της νομοθεσίας περί όπλων και άσκοπους πυροβολισμούς.



Εκλογές για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου από την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων

Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ) θα διεξάγει εκλογές για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου.

Ειδικότερα, την προσεχή Κυριακή, 26 Μαϊου 2024, θα διεξαχθούν εκλογές σε όλες τις περιφέρειες των Πρωτοδικείων, εκτός Αθηνών και Πειραιά. Η ψηφοφορία αρχίζει στις 08:00 και λήγει στις 15:00.



Καταδικάστηκαν οι δύο Σουηδοί στη Ρόδο που προσπάθησαν να κατεβάσουν την ελληνική σημαία

Σε ποινή φυλάκισης έξι και επτά μηνών, με τριετή αναστολή, καταδικάστηκαν από το αυτόφωρο μονομελές πλημμελειοδικείο της Ρόδου οι δύο Σουηδοί τουρίστες, οι οποίοι αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν την ελληνική σημαία από το κτήριο της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας.

Οι δύο Σουηδοί, 19 ετών, καταδικάστηκαν με το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας για προσβολή συμβόλων ιδιαίτερης εθνικής σημασίας.



Τρίχρονο κοριτσάκι εντοπίστηκε να περιφέρεται μόνο στους δρόμους του Ηρακλείου

Να περιφέρεται μόνο του στη συνοικία του Πόρου στην πόλη του Ηρακλείου Κρήτης εντοπίστηκε το μεσημέρι της Δευτέρας 20/5 ένα τρίχρονο κοριτσάκι. Το παιδί, είδε μια περαστική η οποία το περιμάζεψε για να το προστατεύσει και ειδοποίησε την Αστυνομία.