Δευτέρα 06 Μαΐου 2024 -

Ελλάδα



Καλαμάτα: Πατέρας και κόρη τραυματίστηκαν από ναυτική φωτοβολίδα – Συνελήφθη ένας 58χρονος

Ένας 58χρονος συνελήφθη στην Καλαμάτα, ο οποίος κατηγορείται για επικίνδυνη σωματική βλάβη και παράβαση της νομοθεσίας περί φωτοβολίδων και πυροτεχνημάτων.



Κρήτη: 31 συλλήψεις για 862 παραβάσεις του ΚΟΚ-107 άτομα οδηγούσαν μεθυσμένοι

Με στόχο την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων, την καταστολή της εγκληματικότητας, και την προστασία των ανηλίκων από παραβατικές συμπεριφορές  η Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης πραγματοποίησε στοχευμένους ελέγχους το χρονικό διάστημα 26.04.2024 έως και 02.05.2024.



Ηλιοφάνεια και άνοδος της θερμοκρασίας από σήμερα

Με πολλή ηλιοφάνεια, άνοδο της θερμοκρασίας αλλά και μεσημεριανή αστάθεια θα κυλήσουν οι επόμενες ημέρες, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Αναστασία Τυράσκη.



Ποια καταστήματα είναι κλειστά τη Δευτέρα και την Τρίτη του Πάσχα – Ποια λειτουργούν

Ανοιχτά είναι σήμερα Δευτέρα του Πάσχα τα βενζινάδικα, οι φούρνοι, τα ζαχαροπλαστεία και τα μίνι μάρκετ.

Τη Δευτέρα και την Τρίτη (λόγω μεταφοράς του εορτασμού της Πρωτομαγιάς) τα καταστήματα εμπορικά καταστήματα και τα σούπερ μάρκετ θα είναι κλειστά.

Επίσης κλειστή θα είναι το συγκεκριμένο διήμερο η Βαρβάκειος αγορά, ενώ δεν θα λειτουργήσουν οι λαϊκές αγορές.



Εντοπίστηκε όπλο σε έλεγχο στις φυλακές Κορυδαλλού

Ένα όπλο εντόπισαν σωφρονιστικοί υπάλληλοι κατά την διάρκεια ελέγχου που έγινε τα ξημερώματα σε κενό, υπό κατασκευή, κελί των φυλακών Κορυδαλλού.

Ειδικότερα, έπειτα από έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στους κοινόχρηστους χώρους αλλά και στο συγκεκριμένο κελί, βρέθηκε πιστόλι και γεμιστήρας 19 φυσιγγίων, επιμελώς κρυμμένα εντός κτισμένου τοίχου.



Πάσχα: Δεκάδες συλλήψεις και κατάσχεση βεγγαλικών – Ακρωτηριασμοί από σοβαρούς τραυματισμούς

Βαρύς ήταν και φέτος ο απολογισμός από τη χρήση βεγγαλικών το Πάσχα με τουλάχιστον 7 σοβαρούς τραυματισμούς σε όλη την Ελλάδα.

Συγκεκριμένα καταγράφηκαν πέντε ακρωτηριασμοί από βεγγαλικά στην Αττική, ένας στα Χανιά της Κρήτης και ένας στους Φούρνους.