Τρίτη 14 Μαΐου 2024 -

Ελλάδα



Θεσσαλονίκη: Σύντομα θα εφαρμοστούν η νυχτερινή αποκομιδή απορριμμάτων και οι επόπτες γειτονιάς

Βρισκόμαστε στο τελικό στάδιο για την εφαρμογή της νυχτερινής αποκομιδής απορριμμάτων δήλωσε στην ΕΡΤ3 ο Γιώργος Δημαρέλος, αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Ανακύκλωσης και Κλιματικής Προστασίας του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Εξετάζουμε ποιες περιοχές θα ενταχθούν στο σχέδιο καθώς κάποιες, όπως π.χ. το ιστορικό κέντρο, παράγουν απορρίμματα την ημέρα, πρόσθεσε.



ΑΔΕΔΥ: Απεργία στις 21 Μαΐου - Ποιοι συμμετέχουν

Η Ανώτατη Διοίκηση Ενώσεων Δημοσίων Υπαλλήλων (ΑΔΕΔΥ) έχει εξαγγείλει πανελλαδική απεργία για τις 21 Μαΐου. Το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ αποφάσισε νέα 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση στις 21 Μαΐου «ενάντια στην ακρίβεια και την οικονομική εξαθλίωση των εργαζομένων, από την πολιτική της Κυβέρνησης και καλεί όλους τους εργαζόμενους στο Δημόσιο να πάρουν μαζικά μέρος σε αυτήν».



Στο συνέδριο «Women in Law», στο Ίδρυμα Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή, η ΠτΔ

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, σήμερα 14 Μαΐου στις 10:10, θα μεταβεί στο Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή, προκειμένου να συμμετάσχει στο 2οσυνέδριο «Women in Law» που διοργανώνει η ΝΟΜΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ.



Ακίνητα: Ο «χάρτης» των εισοδημάτων από την εκμίσθωση κατοικιών και επαγγελματικών χώρων – Αναλυτικός οδηγός για τη συμπλήρωση του Ε2

Ξεπερνούν τα 8,4 δισ. ευρώ τα εισοδήματα που δήλωσαν το 2023 συνολικά 1.591.509 φορολογούμενοι από την εκμίσθωση κατοικιών και επαγγελματικών ακινήτων, όπως καταστήματα, γραφεία, αποθήκες και χώρους στάθμευσης αυτοκινήτων και μοτοσικλετών (γκαράζ).



Δημοπρασία αυτοκινήτων την Πέμπτη 23 Μαΐου με τιμή εκκίνησης τα 200 ευρώ

Μεγάλη δημοπρασία αυτοκινήτων από τη Διεύθυνση Διαχείρισης Δημόσιου Υλικού (ΔΔΔΥ) θα πραγματοποιηθεί στην Κομοτηνή την Πέμπτη 23 Μαΐου στις 10 το πρωί στο τελωνείο της πόλης.



«Ψαλιδίζουν» τις αποδοχές των συνταξιούχων

Δύο είναι οι κόφτες στις συντάξεις που προκαλούν πονοκέφαλο, αντιδράσεις, ακόμη και μειώσεις συντάξεων σε χιλιάδες συνταξιούχους, πολλοί εκ των οποίων δεν θα προλάβουν να «γευτούν» αυξήσεις όσο είναι εν ζωή.