Κυριακή 19 Μαΐου 2024 -

Ελλάδα



Αγία Βαρβάρα: Φωτογραφίες ντοκουμέντο λίγο πριν από την έκρηξη της χειροβομβίδας

Φωτογραφικό ντοκουμέντο από την έκρηξη χειροβομβίδας στην Αγία Βαρβάρα το πρωί της Κυριακής (19.5.24) φέρνει στο φως της δημοσιότητας το newsit.gr.



Αγρότες: Υπαρκτός ο κίνδυνος εγκατάλειψης καλλιεργειών λένε οι Έλληνες εξαγωγείς

Με θετικό πρόσημο κινήθηκαν οι εξαγωγές νωπών φρούτων και λαχανικών το α’ τρίμηνο του 2024, με την αξία τους να αυξάνεται κατά 5,8% σε σχέση με το ίδιο διάστημα του 2023, σύμφωνα με στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, τα οποία επεξεργάστηκε ο Σύνδεσμος Ελληνικών Επιχειρήσεων Εξαγωγής, Διακίνησης Φρούτων Λαχανικών και Χυμών INCOFRUIT-HELLAS.



Απεργία ΑΔΕΔΥ 21 Μαΐου: Ποιοι συμμετέχουν - Τι θα γίνει με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Πανελλαδική απεργία για τις 21 Μαΐου έχει εξαγγείλει η ΑΔΕΔΥ. Είναι χαρακτηριστικό ότι το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ έλαβε την απόφαση για νέα 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση στις 21 Μαΐου «ενάντια στην ακρίβεια και την οικονομική εξαθλίωση των εργαζομένων, από την πολιτική της Κυβέρνησης και καλεί όλους τους εργαζόμενους στο Δημόσιο να πάρουν μαζικά μέρος σε αυτήν».



Γιατί όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί περιοδεύουν στη Μακεδονία - Οι εθνικιστές στα Σκόπια... ανακατεύουν την τράπουλα

Μήλον της… έριδος έγινε η Μακεδονία από τους πολιτικούς αρχηγούς, μεσούσης της κρίσης που έχει προκληθεί με τους βόρειους γείτονες μας, μετά τις δηλώσεις τόσο της Προέδρου της Δημοκρατίας όσο και του νεοεκλογέντος Πρωθυπουργού Μιτσόσκι.



Μείγμα ζέστης και αφρικανικής σκόνης και σήμερα - Πού θα δούμε θερμοκρασίες πάνω από 30 °C

Συνεχίζεται και σήμερα το εκρηκτικό κοκτέιλ του καιρού, με αυξημένες συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης και άνοδο της θερμοκρασίας που θα αγγίξει τους 33 βαθμούς Κελσίου.

Παράλληλα, θα σημειωθούν κάποιες βροχές στα βόρεια τμήματα και στις ορεινές περιοχές, ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα σημειωθούν αραιές νεφώσεις οι οποίες θα πυκνώσουν αργότερα μέσα στη μέρα.



Σύλληψη ηγετικού στέλεχους του Ρουβίκωνα από την Αντιτρομοκρατική - Ο λόγος

Στη σύλληψη ενός ηγετικού στελέχους της ομάδας του Ρουβίκωνα οδήγησε μια ανάρτηση στο Facebook.

Το μέλος του Ρουβίκωνα ζητούσε από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να τοποθετηθούν τα ΜΑΤ που βρίσκονται ακριβώς έξω από τον χώρο ΒΟΞ στα Εξάρχεια σε κάποιο άλλο σημείο.