Τετάρτη 01 Μαΐου 2024 -

Ελλάδα



Επιδοτήσεις 762 εκατ. ευρώ σε αγρότες από την Τράπεζα Πειραιώς

Η Τράπεζα Πειραιώς ανακοόνωσε ότι, το διήμερο 29-30 Απριλίου 2024, πραγματοποιήθηκε η πληρωμή επιδοτήσεων συνολικού ύψους 762 εκατ. ευρώ προς τους 798.266 δικαιούχους αγρότες πελάτες της.

Πρόκειται για τις συνδεδεμένες ενισχύσεις, τα οικολογικά σχήματα, τη βασική ενίσχυση, τους νεοεισερχόμενους αγρότες, καθώς και την αναδιανεμητική ενίσχυση 2023.

 



ΑΑΔΕ: Παροχή επιπλέον χρόνου στη διασύνδεση ΦΗΜ και POS για 7.600 επιχειρήσεις με ασύμβατα συστήματα

Την παροχή επιπλέον χρόνου διασύνδεσης ΦΗΜ και τερματικών POS σε 7.600 επιχειρήσεις, ανακοίνωσε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.



Εργατική Πρωτομαγιά: Πρώτος εορτασμός στην Ελλάδα το 1893

Ήταν πριν από 131 χρόνια όταν τιμήθηκε για πρώτη φορά η Εργατική Πρωτομαγιά στην Ελλάδα. Από τότε έχει συνδεθεί με την ιστορία της χώρας και με τους αγώνες της, όχι μόνο για την υπεράσπιση των εργατικών δικαιωμάτων αλλά και της ίδιας της ελευθερίας και της αποτίναξης του ξένου ζυγού.



Ακριβότερο το ταξίδι, μικρότερο το τραπέζι

Βαθιά το χέρι στην τσέπη αναμένεται να βάλουν φέτος όσοι αποφασίσουν να περάσουν το Πάσχα εκτός του τόπου διαμονής τους, με το κόστος των μετακινήσεων και του τραπεζιού να αποτελούν τα μεγάλα «αγκάθια» εξαιτίας των ανατιμήσεων σε τρόφιμα, καύσιμα, διόδια, ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια και διαμονή.



Εργατική Πρωτομαγιά: Απεργιακές συγκεντρώσεις και πορείες σε όλη τη χώρα – Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ

Με συγκεντρώσεις και 24ωρη απεργία την Μεγάλη Τετάρτη 1η Μαΐου θα τιμήσουν την Εργατική  Πρωτομαγιά οι συνδικαλιστικές οργανώσεις στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, παρόλο που η επίσημη αργία έχει μεταφερθεί από το υπουργείο Εργασίας για την Τρίτη 7 Μαΐου. 



Κακάο: Κατά 27% υποχώρησε η τιμή του σε δύο ημέρες

Μείωση 27% παρουσίασε η τιμή του κακάο μέσα σε δύο μόλις μέρες.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης στο κακάο κατέγραψαν πτώση 13% στη Νέα Υόρκη την Τρίτη, αφού την προηγούμενη μέρα είχαν σημειώσει τη μεγαλύτερη υποχώρηση στην ιστορία (από το 1960 που ξεκίνησε η καταγραφή των στοιχείων).