Τετάρτη 08 Μαΐου 2024 -

Ελλάδα



Κύμα κακοκαιρίας θα σαρώσει τη χώρα με βροχές και καταιγίδες. Έρχεται Πτώση της θερμοκρασίας

Ένα βαρομετρικό χαμηλό από τις ακτές τις βόρειας Αφρικής θα κινηθεί προς τη χώρα μας με αποτέλεσμα, κυρίως αύριο Πέμπτη (09/05) μέχρι και το Σάββατο (11/05) να επικρατήσουν άστατες καιρικές συνθήκες.



Έφεση κατά της απόφασης για την φωτιά στο Μάτι άσκησε η Εισαγγελία Εφετών

Η Εισαγγελία Εφετών άσκησε έφεση εναντίον της δικαστικής απόφασης του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου για το έγκλημα στο Μάτι που κόστισε τη ζωή για 104 ανθρώπους.

Ο εισαγγελέας Σπύρος Παππάς άσκησε έφεση και για τις αθωώσεις, αλλά και για τις ποινές που επιβλήθηκαν, όπως επίσης και για τα ελαφρυντικά.



Τι δηλώσαμε στην Εφορία το 2023: Αυξήθηκαν τα εισοδήματα κατά 11 δισ.

Αυξημένα εισοδήματα κατά 11 δισ. ευρώ δήλωσαν στην Εφορία το 2023 (για τα εισοδήματα του 2022) οι φορολογούμενοι αγγίζοντας τα 96,6 δισ. ευρώ (συμπεριλαμβάνονται και τα τεκμήρια) έναντι 85,6 δις. ευρώ το αμέσως προηγούμενο έτος (2022). Οι συνολικοί φόροι που βεβαιώθηκαν αυξήθηκαν κατά περίπου 1,1 δισ. ευρώ φτάνοντας τα 10,055 δις. ευρώ από 8,899 δις.



Ραφήνα: Νεκρός 89χρονος που παρασύρθηκε από Ι.Χ.

Ένας ηλικιωμένος παρασύρθηκε από Ι.Χ. αυτοκίνητο στην προσπάθειά του να διασχίσει κάθετα το οδόστρωμα στη Ραφήνα, με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο.



ΔΥΠΑ: 75 εργαστήρια ομαδικής συμβουλευτικής τον Μάιο – Πώς να δηλώσετε συμμετοχή

Με 75 εργαστήρια ομαδικής συμβουλευτικής και προετοιμασίας για ένταξη στην αγορά εργασίας και την προσθήκη νέων θεματικών ενοτήτων συνεχίζει τη συγκεκριμένη δράση η ΔΥΠΑ τον Μάιο, μετά τη μεγάλη ανταπόκριση των πολιτών. Συγκεκριμένα, θα πραγματοποιηθούν 55 δια ζώσης εργαστήρια σε 41 Κέντρα Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ2) και 20 διαδικτυακά εργαστήρια.



Β. Κορκίδης: Ξεπέρασε το 1,5 δισ. ο εορταστικός τζίρος

Ο Πασχαλινός εορταστικός τζίρος, συμπεριλαμβανομένων των ταξιδιών και των υπηρεσιών εστίασης και διαμονής, θα αποτυπωθεί από την ΕΛΣΤΑΤ στα μηνιαία στατιστικά του Απριλίου και του Μαΐου, επιβεβαιώνοντας την εκτίμηση πως ξεπέρασε το 1,5 δισ.