Πέμπτη 16 Μαΐου 2024 -

Ελλάδα



Ιράν: Ο Αλί Χαμενεΐ εξόργισε τους Τούρκους υποστηρίζοντας τους Έλληνες

Οι δηλώσεις του Θρησκευτικού Ανώτατου Ηγέτη του Ιράν Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ στην Έκθεση Βιβλίου της Τεχεράνης εξόργισαν τους Τούρκους, καθώς μίλησε για την καταπίεση που υπέστησαν οι Έλληνες από τους Οθωμανούς.



Ζέστη και αποπνικτική ατμόσφαιρα. Οι περιοχές που θα «πνιγούν» από την αφρικανική σκόνη.

Ζέστη, αφρικανική σκόνη και τοπικές λασποβροχές αναμένονται τις επόμενες ημέρες.



Τι θα προβλέπει ο νέος Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας

Μια εντελώς διαφορετική λογική από αυτή που έχουμε συνηθίσει φέρνει ο νέος Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας (Κ.Ο.Κ.) που αναμένεται να κατατεθεί σύντομα στη Βουλή προς ψήφιση. Πλέον το βάρος των ποινών θα το επωμίζεται ο οδηγός και όχι το ίδιο το όχημα.



Πέθανε η Ελένη Μπαρουλάκη, «ο γηραιότερος άνθρωπος» στην Ελλάδα, σε ηλικία 119 ετών

Πέθανε το βράδυ της Τρίτης (14/05), σε ηλικία 119 ετών, η Ελένη Μπαρουλάκη. Αναφέρεται ως η μεγαλύτερη σε ηλικία γυναίκα στην Ελλάδα, η οποία ζούσε στο Παϊδοχώρι του Δήμου Αποκορώνου στα Χανιά.



Ν. Δένδιας: Καμία μεταφορά οπλισμού στην Ουκρανία

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει το δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών με τίτλο «Στα κρυφά 250 κοντέινερ με οπλισμό στην Ουκρανία».



Στ. Κασσελάκης: Πρώτη προτεραιότητα η διάσωση του ΕΣΥ και η προστασία της ανθρώπινης ζωής

Η διάσωση του ΕΣΥ και η προστασία της ανθρώπινης ζωής είναι η πρώτη προτεραιότητα για τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., τονίζει ο πρόεδρος του κόμματος Στέφανος Κασσελάκης σε ανάρτησή του, παραθέτοντας μία φωτογραφία από την εφημερία του νοσοκομείου «Γ. Γεννηματάς».