Παρασκευή 07 Ιουνίου 2024 -

Ελλάδα



Δόμνα Μιχαηλίδου: Χρηματοδοτούμε με 200 εκατ. ευρώ τον μισθό 25.000 νέων, στις πρώτες τους δουλειές

«Σήμερα είναι μια μεγάλη ημέρα για το υπουργείο Εργασίας. Με 200 εκατ. ευρώ χρηματοδοτούμε τον μισθό 25.000 νέων στις πρώτες τους δουλειές. Με το πρόγραμμα προεργασία, νέοι έως 29 ετών θα βρουν δουλειά και θα αποκτήσουν πολύτιμη επαγγελματική προϋπηρεσία. Η ενίσχυση της απασχόλησης των νέων αποτελεί πρωταρχικό μας στόχο».



Νεκρή 34χρονη από την Κροατία σε τροχαίο στην Κατερίνη – Στο νοσοκομείο το δυο ετών παιδί της

Μία 34χρονη έχασε τη ζωή της και το 2 ετών παιδί της τραυματίστηκε, σε τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε στην επαρχιακή οδό Κατερίνης – Παραλία Κατερίνης.



ΓΣΕΕ: Οδηγίες για την αντιμετώπιση της θερμικής καταπόνησης των εργαζομένων

Με ανακοίνωσή τους, η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ), η Γραμματεία Υγείας και Ασφάλειας στην Εργασία και το Κέντρο Πληροφόρησης Εργαζομένων & Ανέργων της Συνομοσπονδίας (ΚΕ.Π.Ε.Α./ΓΣΕΕ), ενημερώνουν τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες για την αντιμετώπιση της θερμικής καταπόνησης, στη βάση των μέχρι σήμερα υπουργικών αποφάσεων και εγκυκλίων οδηγιών του υπουργείου Εργασίας και



Η ΕΚΤ προχώρησε σε μείωση επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης μετά από 10 αυξήσεις – Πώς επηρεάζονται οι δανειολήπτες

Η Eυρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), προχώρησε στην πρώτη μείωση των επιτοκίων της κατά 25 μονάδες βάσης μετά από 10 συνεχόμενες αυξήσεις.

Το βασικό επιτόκιο αναχρηματοδότησης μειώθηκε στο 4,25% από 4,50% και το επιτόκιο καταθέσεων στο 3,75% από 4%.



Μόλις το 60% των Ευρωπαίων ενδιαφέρεται να ψηφίσει στις Ευρωεκλογές – Ακόμα μικρότερο το ποσοστό στην Ελλάδα

To 60% των Ευρωπαίων, έναντι 56% των Ελλήνων δηλώνει ότι ενδιαφέρεται να ψηφίσει στις ευρωεκλογές του Ιουνίου, σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που δόθηκε στη δημοσιότητα στα τέλη Απριλίου.



Ιάπωνας σεισμολόγος προειδοποιεί για ισχυρή δόνηση 7 Ρίχτερ στην Κύπρο – «Είναι επικίνδυνη περιοχή»

Ο Ιάπωνας σεισμολόγος Yoshinori Moriwaki, προειδοποιεί για ισχυρή δόνηση μεγέθους 7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ ο οποίος θα επηρεάσει την Κύπρο.

Ο Yoshinori Moriwaki δήλωσε ότι το ρήγμα της Ανατολικής Ανατολίας εκτείνεται μέχρι την Κύπρο και σύμφωνα με τον ίδιο μπορεί να υπάρξει δόνηση 7 Ρίχτερ.