Δευτέρα 13 Μαΐου 2024 -

Ελλάδα



ΣΥΡΙΖΑ: Καλούμε τον Μητσοτάκη να έρθει στη Βουλή για την κύρωση των 3 μνημονίων συνεργασίας με τη Βόρεια Μακεδονία

«Την ώρα που ο κ. Μητσοτάκης παριστάνει τον εξοργισμένο με την, πράγματι, προκλητική κίνηση της νέας προέδρου της Βόρειας Μακεδονίας να παραλείψει τη λέξη “Βόρεια” κατά τη χθεσινή ορκωμοσία της, στελέχη της ΝΔ κρατούν ψηλά τις περικεφαλαίες της πατριδοκαπηλείας», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σε ανακοίνωσή του, στην οποία παραθέτει δηλώσεις στελεχών της ΝΔ.



Προσήχθη 13χρονος στο Βόλο για την ομοφοβική επίθεση στον Στέφανο Κασσελάκη

Σεξιστική επίθεση δέχθηκε ο Στέφανος Κασσελάκης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην παραλία του Βόλου, μπροστά στο περίπτερο του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευττική Συμμαχία. Ένας 13χρονος προσήχθη από αστυνομικούς, ενώ στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος.



Παύλος Μαρινάκης για τον τελικό του Conference: Θα ήταν αδιανόητο να διώξουμε από τη χώρα τον τελικό

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, ρωτήθηκε σήμερα κατά τη διάρκεια του briefing των δημοσιογράφων αν υπάρχει δόση αλήθειας στα δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών πως έχει τεθεί θέμα αλλαγής της έδρας διεξαγωγής του τελικού του Conference League στην OPAP Arena.

Αναλυτικά όσα είπε:



Ουδέποτε έγινε διάρρηξη σε γραφείο του υπουργείου Εσωτερικών ή παραβίαση σε αρχεία, λέει η ΕΛ.ΑΣ.

Ουδέποτε πραγματοποιήθηκε διάρρηξη σε γραφείο του υπουργείου Εσωτερικών ή παραβίαση σε αρχεία ηλεκτρονικών υπολογιστών, όπως προκύπτει από την προανακριτική έρευνα που έγινε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών, η οποία και ολοκληρώθηκε.



Το υπ. Εξωτερικών της Γερμανίας τονίζει ότι η Βόρεια Μακεδονία δεσμεύεται από τη Συμφωνία των Πρεσπών

Η Βόρεια Μακεδονία δεσμεύεται κατά το Διεθνές Δίκαιο από την «Συμφωνία των Πρεσπών», δήλωσε εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών, απαντώντας σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ σχετικά με την χρήση από τη νεοεκλεγείσα Πρόεδρο της χώρας Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα-Ντάβκοβα του όρου «Μακεδονία» κατά την ορκωμοσία της.



Έρχεται κύμα ζέστης. Ακόμα και 35άρια σε πολλές περιοχές της Ελλάδας

Μετά την αστάθεια της τελευταίας περιόδου, ο καιρός αλλάζει, με κύμα ζέστης να αναμένεται σε αρκετές περιοχές της χώρας μας, σύμφωνα με μετεωρολόγους. Μάλιστα, σε ευπαθείς στη ζέστη περιοχές, ο υδράργυρος προβλέπεται να χτυπήσει ακόμη και 35άρια.