Σάββατο 27 Απριλίου 2024 -

Οι ΗΠΑ εκθέτουν τον Τσίπρα: Άλλα μας είχε υποσχεθεί για τον Ξηρό



Ανακοίνωση από το Αμερικανικό Υπουργείο Εξωτερικών

 
Δεν φαίνεται να κλιμακώνεται η ένταση στις σχέσεις ανάμεσα στην Ελλάδα και τις ΗΠΑ αφού μετά τις δηλώσεις του Αμερικανού πρέσβη για "μη φιλική πράξη" όσον αφορά την αποφυλάκιση του Σάββα Ξηρού ακολούθησε η ανακοίνωση του Αμερικανικού Υπουργείου Εξωτερικών λίγες μόνο ώρες πριν τη συνάντηση Κέρι - Κοτζιά.

Συγκεκριμένα η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μαρί Χαρφ, εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκεια του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης. Η κυρία Χαρφ ανέφερε ότι το νομοσχέδιο για τις φυλακές τύπου Γ" και τον κατ" οίκον περιορισμό του Σάββα Ξηρού που ψηφίστηκε και επί του συνόλου του, ανησυχεί τις ΗΠΑ, «γιατί απελευθερώνει τρομοκράτες, ακόμη κι αν είναι σε κατ" οίκον περιορισμό, οι οποίοι θα είναι σε θέση να αρχίσουν ξανά την τρομοκρατική τους δράση, σχεδιάζοντας και συνωμοτώντας».

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες του ανταποκριτή του τηλεοπτικού σταθμού Mega, Μιχάλη Ιγνατίου, ο κ. Κέρι εξέφρασε τη ενόχληση και την οργή του για το θέμα του Ξηρού αφού σύμφωνα με Αμερικανούς αξιωματούχος, ο Έλληνας πρωθυπουργός του είχε υποσχεθεί ότι θα προχωρούσε στη διευθέτηση του ζητήματος.