Τρίτη 14 Μαΐου 2024 -

Χρ. Μαχαίρας: Οι εκλογές είναι το τελευταίο καταφύγιο της Δημοκρατίας



«Οι εκλογές είναι το τελευταίο καταφύγιο της Δημοκρατίας επί των αδιέξοδων» ανέφερε ο εκπρόσωπος τύπου της ΔΗΜΑΡ Χρήστος Μαχαίρας επαναλαμβάνοντας πως «θα καταψηφίζει όποια πρόταση για ΠτΔ από την παρούσα Βουλή, με το σκεπτικό ότι δεν μπορούν και δεν πρέπει να συντηρηθούν οι πολιτικές που βύθισαν την κοινωνία». 

Ο κ. Μαχαίρας υπογράμμισε ότι οι εκλογές είναι «μία ομαλή διαδικασία. Δεν πρέπει ούτε να τις φοβόμαστε ούτε να τις δαιμονοποιούμε».

Σχετικά με τα σενάρια για συμφωνίες και επιδιώξεις εκ μέρους της ΔΗΜΑΡ στην πορεία προς τις κάλπες ο κ. Μαχαίρας διαβεβαίωσε και πάλι για την οργανωτική και πολιτική αυτοτέλεια όπως αποφασίστηκε στο πρόσφατο συνέδριο της.

«Η ΔΗΜΑΡ αποφάσισε πριν από δύο μήνες ότι είναι αδιαπραγμάτευτη η οργανωτική και πολιτική της αυτοτέλεια. Αυτό σημαίνει ότι την όποια εκλογική τακτική επιλέξουμε, θα την προσδιορίσουμε μετά το πέρας και της τρίτης ψηφοφορίας, όπου θα υπάρχει ή δεν θα υπάρχει η εκλογική προοπτική, αλλά θα την προσδιορίσουμε με όρους πολιτικής αυτονομίας. Δεν υπάρχει περίπτωση η ΔΗΜΑΡ να διαχυθεί σε άλλο κόμμα ούτε να διαλυθεί» είπε.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο συμμετοχής της ΔΗΜΑΡ σε κυβερνητικό σχήμα θύμισε ότι η ΔΗΜΑΡ επίσης ομόφωνα αποφάσισε ότι η χώρα έχει ανάγκη μια προοδευτική διακυβέρνηση και τόνισε «θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της προκειμένου με προγραμματικές συμπτώσεις και όχι συμφωνίες κορυφής ή παζάρια να μπορέσει να επιτευχθεί μια τέτοια λύση και κατεύθυνση»

Εξέφρασε την διαφωνία της Αγίου Κωνσταντίνου με τις προτάσεις για κυβέρνηση εθνικού σκοπού σημειώνοντας: «Δεν συμφωνούμε με την κυβέρνηση εθνικού σκοπού. Η χώρα δεν χρειάζεται τρόπο να συντηρηθούν οι πολιτικές που ασκούνται. Η χώρα χρειάζεται πολιτική αλλαγή. Χρειάζεται μία νέα προοδευτική κυβέρνηση».

Για τη δήλωση του επίτιμου προέδρου της ΝΔ, Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΔΗΜΑΡ ανέφερε: «Κινδυνεύουμε αυτήν τη στιγμή να εγκλωβίσουμε τον πολιτικό διάλογο σε μία ατμόσφαιρα ακραία και κινδυνολογική, όπου ό,τι επιχειρείται να γίνει θα είναι υπό τη δαμόκλειο σπάθη άλλοτε του Grexit και άλλοτε δεν ξέρω ποιών φοβερών και τρομερών εξελίξεων. Θα πρέπει, λοιπόν, να διακρίνουμε τι εντάσσεται στην έννοια της κινδυνολογίας και τι συνιστά πραγματικό κίνδυνο».