Τρίτη 16 Απριλίου 2024 -

Έναν χρόνο ζωής στη σημερινή Βουλή δίνει ο Σταύρος Θεοδωράκης



Να δοθεί ένας χρόνος ζωής στη σημερινή Βουλή και να στηθούν εθνικές κάλπες τον Νοέμβριο του 2015, μετά το τέλος τα τη επόμενης τουριστικής περιόδου, πρότεινε ο Σταύρος Θεοδωράκης κατά τη συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια.

«Το μόνο σίγουρο έσοδο της Ελλάδας αυτή την στιγμή είναι το τουριστικό συνάλλαγμα, είναι αυτό που αφήνουν οι τουρίστες», δήλωσε ο επικεφαλής του «Ποταμιού».

Γι ? αυτό, πρόσθεσε, «δεν θα πρέπει να σπάσουμε στη μέση την τουριστική περίοδο κάνοντας εκλογές, επί παραδείγματι τον Μάιο που λένε κάποιοι ή στην έναρξη της τουριστικής περιόδου».

Ο Σταύρος Θεοδωράκης τάχθηκε, εξάλλου, κατά των προώρων εκλογών, επικαλούμενος τέσσερα σοβαρά ζητήματα που έχει να αντιμετωπίσει η σημερινή Βουλή το προσεχές διάστημα:

*Το πρώτο, όπως εξήγησε, είναι «να εκλέξουμε έναν πρόεδρο με μεγάλη πλειοψηφία. Είναι ντροπή για το πολιτικό σύστημα να εκλέξει έναν πρόεδρο με 120-130 ψήφους. Δε θα είναι Πρόεδρος όλων των Ελλήνων και δε θα τον σέβεται κανείς».

*Το δεύτερο είναι ότι πρέπει αυτή η Βουλή να ξεκινήσει τις διαδικασίες αλλαγής του Συντάγματος. «Να πάψει η ασυλία των υπουργών, να πάψει η ασυλία των βουλευτών», όπως τόνισε.

*Το τρίτο θέμα είναι να διορθώσουμε τον εκλογικό νόμο. «Αν δεν θέλουν το γερμανικό σύστημα που έχουμε προτείνει, πρέπει να κάνουμε τουλάχιστον κάποιες μικρές διορθώσεις, συμπλήρωσε, αναφέροντας το παράδειγμα των μεγάλων περιφερειών που πρέπει να «σπάσουν» για «να πάψουν να εκλέγονται βουλευτές τα παιδιά των πλουσίων και τα παιδιά που αγαπάνε τα κανάλια».

*Το τέταρτο θέμα, που κατά τον επικεφαλής του Ποταμιού επιβάλει να μη γίνουν άμεσα εκλογές είναι ότι «η χώρα πρέπει να έχει μια πατριωτική πρόταση για το χρέος». Κατά την άποψή του, «το χρέος δεν είναι υπόθεση που μπορεί να χειριστεί το 25% δεξιά και το 25% αριστερά. Πρέπει να υπάρχει μια πατριωτική πρόταση για το χρέος. Πρέπει να τοποθετηθούμε, δηλαδή, ως Έλληνες απέναντι σ’ αυτό και όχι ως Νεοδημοκράτες ή ως Συριζαίοι ή ως Ποταμίσιοι».