Παρασκευή 26 Απριλίου 2024 -

Βορίδης: "Δεν θα προκηρύξει εκλογές η κυβέρνηση"



Αισιόδοξος για την προεδρική εκλογή ο Υπουργός Υγείας

 
Βέβαιος πως η κυβέρνηση δεν πρόκειται με δική της πρωτοβουλία να αποφασίσει τη διάλυση της υπάρχουσας βουλής και να ζητήσει εκλογές, εμφανίστηκε ο Μάκης Βορίδης σε συνέντευξή του. Ο Υπουργός Υγείας απέκλεισε με άλλα λόγια το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, εκτός από την περίπτωση που δεν συγκεντρωθούν οι 180 ψήφοι για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Ωστόσο, και για το σενάριο αυτό ο Μάκης Βορίδης εμφανίστηκε αισιόδοξος, τονίζοντας ότι θα βρεθεί η απαραίτητη πλειοψηφία βουλευτών για να μην πέσει η κυβέρνηση.

Παράλληλα, ο Υπουργός άνοιξε την πόρτα του διαλόγου στον Αλέξη Τσίπρα, υπό την προϋπόθεση πως ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ θα παραδεχθεί ότι θα τηρηθούν οι δεσμεύσεις της Ελλάδας απέναντι στους δανειστές, διευκρινίζοντας πάντως πως τη δεδομένη στιγμή δεν υπάρχει πρόσφορο έδαφος για συνεννόηση. "Ας πει ο κ. Τσίπρας κάτι απλό: Ό,τι η Ελλάδα, ως κράτος που έχει συνέχεια, όπως λέει, θα τιμήσει τις δεσμεύσεις της σε κάθε περίπτωση. Και τότε ανοίγει πράγματι δρόμος συνεννόησης. Και μόνο η σκέψη ότι μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να κυβερνήσει αποκλείει το δανεισμό της χώρας από τις αγορές και μας γυρνά στην "αγκαλιά" του έκτακτου μηχανισμού στήριξης", ήταν τα ακριβή λόγια του Μάκη Βορίδη.

Τέλος, ο Υπουργός εξέφρασε την πρόταση πως η χώρα χρειάζεται ένα "εθνικό μνημόνιο", δηλαδή "ένα κυβερνητικό πρόγραμμα για την οικονομική και παραγωγική ανασυγκρότηση".