Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Λοβέρδος: Έχω συμφωνήσει με τον Ευ.Βενιζέλο την επιστροφή στο ΠΑΣΟΚ



Την επιστροφή του στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ το επόμενο διάστημα προανήγγειλε, μιλώντας στο Mega, ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος.
Υπενθύμισε ότι η αποχώρησή του από το ΠΑΣΟΚ έγινε με διαγραφή, την οποία απέδωσε στις συνθήκες που επικρατούσαν εκείνη την εποχή.

Παράλληλα, ο ίδιος εμφάνιστηκε και πάλι κατηγορηματικός στην εφαρμογή του νόμου για τους «αιώνιους» φοιτητές, λέγοντας ότι «θα εφαρμοστεί, όχι γιατί είμαστε νομικιστές, αλλά γιατί έχει δοθεί ο κατάλληλος χρόνος».

Ο κ. Λοβέρδος σημείωσε ότι στην περίπτωση των «αιώνιων» φοιτητών «μιλάμε για φοιτητές 4ετούς ή 5ετούς κύκλου σπουδών, που μπήκαν το 2002 ή 2003. Δεν είναι ο νόμος για τον νόμο, αλλά γιατί πρέπει να δειχθεί σεβασμός στον κύκλο σπουδών» εξήγησε.

Υπογράμμισε πάντως ότι ο νόμος προβλέπει εξαιρέσεις για φοιτητές που εργάζονται ή έχουν άλλα προβλήματα.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για τα κενά στην εκπαίδευση, λόγω συνταξιοδοτήσεων, ιδιαίτερα από του χρόνου, επαναφέροντας το θέμα της αλλαγής της αναλογίας 1 προς 10.

«Αν φύγουμε από την αναλογία 1 προς 10, οι εξετάσεις ΑΣΕΠ είναι μονόδρομος» ξεκαθάρισε.

Για την «καυτή πατάτα» των μετεγγραφών των φοιτητών επανέλαβε ότι υπάρχει ένας νόμος που ψηφίστηκε τον Μάιο, προτού ο ίδιος αναλάβει το υπουργείο, και ο οποίος «δημιουργεί αδιέξοδο στα πανεπιστήμια».

«Είμαστε σε συνεχή διαβούλευση με τα ιδρύματα για να βρούμε λύση» τόνισε, χωρίς να θέλει να δώσει λεπτομέρειες για το ακριβώς προτίθεται να κάνει.