Τρίτη 07 Μαΐου 2024 -

Ο Πούτιν με τζιν, ο Μπερλουσκόνι με Hogan, κάνουν βόλτες στην Κριμαία

Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν πέρασε την ημέρα του, την προηγούμενη Παρασκευήστην Κριμαία. Συνοδευόταν από έναν παλιό κολλητό του, τον «Καβαλιέρε» Σίλβιο Μπερλουσόνι.

Οι δυο τους επισκέφθηκαν το αρχαιολογικό μουσείο στην πόλη Bakhtchissaraï, ενώ έφτασαν ως τη Σεβαστούπολη, στη Μαύρη Θάλασσα.

Ο Πούτιν ήταν ασυνήθιστα χαλαρός, με ξεβαμμένο παντελόνι τζιν και σπορ πουκάμισο, ενώ φορούσε δερμάτινα μοκασίνια. Ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός ήταν καλύτερα ντυμένος, με μπλέιζερ και παπούτσια Hogan, μαυρισμένος και χαμογελαστός.

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι είναι ο πρώτος Ευρωπαίος πολιτικός που επισκέπτεται την Κριμαία από την ημέρα που την κατέλαβαν οι Ρώσοι.

Οι δυο τους είναι φίλοι εδώ και πολλά χρόνια. Ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας έχει καλέσει πολλές φορές τον Ρώσο Πρόεδρο να περάσει τις διακοπές του στην πολυτελή βίλα που διαθέτει στη Σαρδηνία, τη Villa Certosa. Τον περασμένο Ιούλιο, ο Καβαλιέρε είχε εξομολογηθεί ότι ο φίλος του ο Πούτιν ήταν έτοιμος να του χορηγήσει τη ρωσική υπηκοότητα και να τον διορίσει υπουργό Οικονομίας, την ώρα που στην Ιταλία «βρίσκεται στο περιθώριο των εξελίξεων».