Τετάρτη 22 Μαΐου 2024 -

ΠΓΔΜ



Η Ρωσία και οι προειδοποιήσεις στην πΓΔΜ για την ένταξη στο ΝΑΤΟ

Η Ρωσία εμφανίστηκε προβληματισμένη όσον αφορά στις εξελίξεις με την Συμφωνία των Πρεσπών. Και κατ’ επέκταση την είσοδο της πΓΔΜ στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ.

 

«Τα οφέλη για την πΓΔΜ από την ένταξή της στο ΝΑΤΟ είναι δύσκολο να καθοριστούν. Αλλά τα κόστη αυτής θα είναι σημαντικά». Αυτό υποστήριξε σήμερα η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα.



Καμμένος: "Πυρά" για την ένταξη Σκοπίων στο NATO

Ο Πρόεδρος των ΑΝΕΛ "απασφάλισε" μιλώντας για αντισυνταγματικότητα, εκχώρηση κυριαρχίας ενώ άφησε "αιχμές" στη Νέα Δημοκρατία. Συγκεκριμένα ο Καμμένος δήλωσε ότι :



ΠΓΔM:Την Τετάρτη θα υπογραφεί το πρωτόκολλο προσχώρησης στο ΝΑΤΟ

Η κυβέρνηση της πΓΔΜ, γνωστοποίησε, από την πλευρά της, ότι η υπογραφή του πρωτοκόλλου προσχώρησης της χώρας στο ΝΑΤΟ θα πργματοποιηθεί την Τετάρτη, 6 Φεβρουαρίου.

Με το νέο συνταγματικό όνομα, «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας» θα υπογραφεί το πρωτόκολλο προσχώρησης της χώρας στο ΝΑΤΟ την ερχόμενη Τετάρτη. 



Ο Πάπας ονομάζει «Μακεδονία» τα Σκόπια! Δείτε την αφίσα -πρόκληση ενόψει της επίσκεψής του στους γείτονες

Ο Πάπας θα επισκεφθεί στις 7 του προσεχούς Μαΐου τα Σκόπια, και στη σχετική ανακοίνωση του Βατικανού το γειτονικό κράτος ονομάζεται «Μακεδονία» – ούτε καν «Βόρεια Μακεδονία». Είναι έτσι ο πρώτος αρχηγός κράτους και θρησκευτικός ηγέτης που μετά τη συμφωνία των Πρεσπών παραποιεί την ιστορική αλήθεια και σκανδαλωδώς μεροληπτεί υπέρ των γειτόνων μας.



Ήρθε η πρώτη αναγνώριση! Το Ισραήλ υιοθετεί το «Βόρεια Μακεδονία» αντί του «Μακεδονία»

Μετά την υπερψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών από το ελληνικό κοινοβούλιο, στον ιστότοπο του υπουργείου Εξωτερικών του Ισραήλ, η ονομασία της πΓΔΜ άρχισε ήδη να αλλάζει από "Macedonia" σε "North Macedonia".



Ζάεφ: Συγχαρητήρια φίλε μου Αλέξη!

Με ένα θερμό μήνυμα στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter αντέδρασε ο πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ στην είδηση της υπερψήφισης της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Συγχαρητήρια φίλε μου Αλέξη, μαζί με τους λαούς μας φτάσαμε σε μία ιστορική νίκη, σημειώνει ο Ζάεφ, εκφράζοντας τη μεγάλη του χαρά για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Επιπλέον, εύχεται ειρήνη και πρόοδο στην Ευρώπη και τα Βαλκάνια!