Παρασκευή 17 Μαΐου 2024 -

Κόσμος



Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Βόρεια Ιταλία – Πλημμύρες προκάλεσαν ζημιές σε σπίτια και σχολεία

Μετά από το Μιλάνο, πρωτεύουσα της Λομβαρδίας, σφοδρό κύμα κακοκαιρίας έπληξε και την περιφέρεια Βένετο, στην βορειοανατολική Ιταλία.

Όπως μεταδίδει το ilmessaggero.it, ο περιφερειάρχης του Βένετο, Λούκα Τζάια δήλωσε: «Κανείς δεν περίμενε τέτοιες πλημμύρες στα μέσα Μαΐου, αντιμετωπίζουμε μια τρομερά δύσκολη κατάσταση».



Μπάιντεν και Τραμπ συμφώνησαν σε δύο debate

Ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν και ο ρεπουμπλικανός αντίπαλός του Ντόναλντ Τραμπ συμφώνησαν χθες, Τετάρτη, να πραγματοποιήσουν δύο τηλεοπτικά ντιμπέιτ στις 27 Ιουνίου και στις 10 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο της κούρσας τους για το Λευκό Οίκο.

«Όπως το είπες: οπουδήποτε, οποτεδήποτε», έγραψε ο Μπάιντεν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.



«Μοναχικός λύκος» ο δράστης της επίθεσης κατά του πρωθυπουργού Σλοβάκου Ρόμπερτ Φίτσο

Ο ύποπτος για την απόπειρα δολοφονίας σε βάρος του Σλοβάκου πρωθυπουργού Ρόμπερτ Φίτσο ενήργησε μόνος του και είχε συμμετάσχει σε αντικυβερνητικές διαδηλώσεις, σύμφωνα με δήλωση σε συνέντευξη Τύπου του υπουργού Εσωτερικών Μάτους Σούτα Έστοκ.



Ψήφος εμπιστοσύνης της Γερουσίας της Ιταλίας στην κυβέρνηση Μελόνι

Η ιταλική Γερουσία έδωσε σήμερα, Πέμπτη 16/5 ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση της Τζόρτζια Μελόνι. Εκατόν ένας γερουσιαστές εκφράστηκαν υπέρ και 64 κατά της συντηρητικής συμμαχίας που κυβερνά την Ιταλία.

Η ψήφος εμπιστοσύνης ήταν συνδεδεμένη με την έγκριση μέτρων για την φοροέκπτωση, σε διάστημα δέκα ετών, εξόδων που σχετίζονται με έργα συντήρησης πολυκατοικιών και μονοκατοικιών.



«Ερωτευμένοι» οι Κινέζοι με τον Πούτιν – Ένας «πολύ ωραίος» άνδρας που αξίζει σεβασμό

Ένας «χαρισματικός» ηγέτης με τον οποίο πρέπει να συζητάμε «είτε μας αρέσει είτε όχι»: στους δρόμους του Πεκίνου σήμερα οι Κινέζοι έχουν μάλλον θετική γνώμη για τον Βλαντίμιρ Πούτιν, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Κίνα.



Υπάλληλος αεροπορικής εταιρείας έπεσε από Airbus

Υπάλληλος της αεροπορικής εταιρείας TransNusa, είχε πτώση από ένα Airbus A320, αφού δεν παρατήρησε ότι η σκάλα είχε απομακρυνθεί, όταν περπάτησε προς τα πίσω.