Δευτέρα 13 Μαΐου 2024 -

Κόσμος



Οι Ρώσοι προελαύνουν στο Χάρκοβο

Συνεχίζεται η ρωσική προέλαση στην περιφέρεια του Χάρκοβο ενώ οι Ρώσοι μέσα σε τρεις μέρες έχουν καταλάβει 12 κωμοπόλεις και έκταση 225 τετραγωνικών χιλιομέτρων.

Οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν την νύχτα την κωμόπολη Λουκιάντσι και πλέον έχουν τη δυνατότητα να θέσουν σε «λαβίδα» το Λίπτσι.



Ουκρανία: Ο ΥΠΕΞ επισκέπτεται την Σερβία για πρώτη φορά από την έναρξη της ρωσικής εισβολής

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας Ντμίτρο Κουλέμπα επισκέπτεται την Σερβία για πρώτη φορά από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην χώρα του τον Φεβρουάριο 2022. Κατά την διάρκεια της επίσκεψης θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Μίλος Βούτσεβιτς, ανακοίνωσε το Βελιγράδι.



Βιετνάμ: Τρία παιδιά νεκρά από κατολίσθηση κοντά στο Ανόι

Στο Βιετνάμ, τρία παιδιά έχασαν τη ζωή τους σε κατολίσθηση που σημειώθηκε λόγω των ισχυρών βροχοπτώσεων, μετέδωσαν σήμερα τα κρατικά μέσα ενημέρωσης. Η λάσπη και οι πέτρες από λόφο κατέκλυσαν κτίριο, κοντά στο Ανόι, μέσα στο οποίο έπαιζαν τα παιδιά.



Ρωσία: Ο Σεργκέι Σοϊγκού αποπέμφθηκε από υπουργός Άμυνας

Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού, στο πόστο του αυτό από το 2012, αποπέμφθηκε από τον Βλαντίμιρ Πούτιν σε έναν αιφνιδιαστικό ανασχηματισμό, λίγες ημέρες μετά την ορκωμοσία του Ρώσου προέδρου στην πέμπτη θητεία στο Κρεμλίνο και μετά από δύο και πλέον χρόνια από την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.



Τουλάχιστον 41 νεκροί, 17 αγνοούμενοι από πλημμύρες και κατολισθήσεις στην Ινδονησία

Ο απολογισμός των θυμάτων των πλημμυρών και των ροών κρύας λάβας που έπληξαν κοινότητες στη νήσο Σουμάτρα, στη δυτική Ινδονησία, έγινε ακόμη πιο βαρύς, φθάνοντας τους 41 νεκρούς, ενώ 17 άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται, δήλωσε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος της υπηρεσίας αντιμετώπισης καταστροφών.



Η Ρωσία προελαύνει στην περιφέρεια Χάρκοβο της Ουκρανίας

Ο στρατός της Ουκρανίας αναγνώρισε σήμερα πως η Ρωσία σημειώνει «τακτικές επιτυχίες» στην περιφέρεια Χάρκοβο (βορειοανατολικά), όπου η Μόσχα ανακοίνωσε πως κυρίευσε τέσσερις ακόμη κοινότητες κοντά στα σύνορα στο πλαίσιο επίθεσης που εξαπέλυσε την Παρασκευή, προκαλώντας την εσπευσμένη απομάκρυνση χιλιάδων αμάχων.