Τετάρτη 15 Μαΐου 2024 -

Κόσμος



Ιράν: Ο επικεφαλής του ΔΟΑΕ εξέφρασε ανησυχίες για την πρόοδο του πυρηνικού προγράμματος της Τεχεράνης

Ο επικεφαλής της Διεθνούς Αρχής Ατομικής Ενέργειας (ΔΟΑΕ), Ραφαέλ Γκρόσι, εξέφρασε έντονη ανησυχία για τις πρόσφατες δηλώσεις Ιρανών αξιωματούχων σχετικά με την πιθανή ανάπτυξη πυρηνικών όπλων και την έλλειψη συνεργασίας τους με τους επιθεωρητές του ΟΗΕ.
Οι δηλώσεις του Γκρόσι έγιναν μετά από συνάντηση με τον Βρετανό υπουργό Εξωτερικών, Ντέιβιντ Κάμερον.



Ζαχάροβα: «Η επίσκεψη του Α.Μπλίνκεν στο Κίεβο δείχνει την ανησυχία των ΗΠΑ για τις εξελίξεις στο μέτωπο»

Η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας, Μαρία Ζαχάροβα, δήλωσε σήμερα Τετάρτη (15/5) πως η επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν στο Κίεβο δείχνει την ανησυχία της Ουάσινγκτον.



Γαλλία: Τρεις νεκροί και εκατοντάδες τραυματίες κατά τη δεύτερη νύχτα ταραχών στη Νέα Καληδονία

Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και πολλές «εκατοντάδες» άλλοι τραυματίστηκαν το βράδυ της Τρίτης προς Τετάρτη κατά τη δεύτερη νύχτα ταραχών στη Νέα Καληδονία, την ώρα που οι Γάλλοι βουλευτές ψήφιζαν υπέρ μιας συνταγματικής μεταρρύθμισης που προκάλεσε την οργή των υπέρμαχων της ανεξαρτησίας της γαλλικής αυτής υπερπόντιας κτήσης στον Ειρηνικό Ωκεανό.



Τουλάχιστον 16 νεκροί από πτώση λεωφορείου σε γκρεμό στο Περού

Λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν κάπου σαράντα άνθρωποι έπεσε σε γκρεμό χθες Τρίτη το πρωί στην ορεινή περιοχή Αγιακούτσο, στις Άνδεις, στο νοτιοανατολικό Περού, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον δεκαέξι άνθρωποι, ανακοίνωσαν οι αρχές.



Η ΕΕ διευρύνει τις κυρώσεις της στο Ιράν

Τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης αποφάσισαν να επεκτείνουν προϋπάρχουσες κυρώσεις σε βάρος του Ιράν, ανακοίνωσε χθες Τρίτη το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στις Βρυξέλλες.



Πάνω από 7 εκατ. άνθρωποι στο Νότιο Σουδάν αντιμέτωποι με οξεία διατροφική ανασφάλεια

Πάνω από 7 εκατομμύρια κάτοικοι του Νότιου Σουδάν διατρέχουν κίνδυνο να υποστούν οξεία διατροφική ανασφάλεια ως τον Ιούλιο, ανάμεσά τους 79.000 που ενδέχεται να βρεθούν αντιμέτωποι με «καταστροφικό» επίπεδο, που ισοδυναμεί με λιμό, προειδοποίησε χθες Τρίτη ο ΟΗΕ.