Τετάρτη 22 Μαΐου 2024 -

Κόσμος



Ρωσία: Επιστήμονας καταδικάστηκε για προδοσία – Κατηγορείται ότι διαβίβασε απόρρητα δεδομένα σε ξένη δύναμη

Ποινή κάθειρξης 14 ετών επιβλήθηκε σήμερα σε 77χρονο Ρώσο επιστήμονα, τον Ανατόλι Μασλόφ, ο οποίος κατηγορείται για «προδοσία» επειδή, σύμφωνα με τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης, διαβίβασε απόρρητα δεδομένα σε μια ξένη δύναμη.



Ρωσία: «Έκπληξη» για το Κρεμλίνο η συζήτηση για κυρώσεις κατά του ΔΠΔ από τις ΗΠΑ

Το Κρεμλίνο δήλωσε «έκπληκτο» από την προθυμία των ΗΠΑ να επιβάλουν κυρώσεις κατά του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου, του οποίου ο εισαγγελέας έχει εκδώσει εντάλματα σύλληψης για τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου, τον υπουργό Άμυνας Γιόαβ Γκάλαντ και τρεις ηγέτες της Χαμάς, κατηγορούμενους για εγκλήματα πολέμου.



Σε πανικό οι κάτοικοι στη Νάπολη μετά το μπαράζ σεισμών κοντά σε ενεργό ηφαίστειο

Μια γυναικεία φυλακή κοντά στη Νάπολη ήταν μεταξύ των κτιρίων που εκκενώθηκαν την Τρίτη μετά τον σεισμό των 4,4 βαθμών που σημειώθηκε κοντά σε ενεργό ηφαίστειο στην Ιταλία.

Ο σεισμός είχε επίκεντρο το ενεργό ηφαίστειο δυτικά της πόλης, γεγονός που ανάγκασε εκατοντάδες κατοίκους να κοιμηθούν σε σκηνές ή στα αυτοκίνητά τους.



Λαβρόφ: «Οι ΗΠΑ ευθύνονται για το θάνατο του προέδρου του Ιράν Εμπραχίμ Ραϊσί»

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ, μιλώντας για τη συντριβή ελικοπτέρου που στοίχισε τη ζωή στον Ιρανό πρόεδρο Εμπραχίμ Ραϊσί, είπε πως οι ΗΠΑ ευθύνονται για το θάνατο του προέδρου του Ιράν Εμπραχίμ Ραϊσί.



Γερμανία για αίτημα του Διεθνές Ποινικού Δικαστηρίου: Δίνει εσφαλμένη εντύπωση εξίσωσης του Ισραήλ με τη Χαμάς

Την «εσφαλμένη εντύπωση εξίσωσης» μεταξύ της ηγεσίας της Χαμάς, από τη μία πλευρά, και της κυβέρνησης του Ισραήλ, από την άλλη, δίνει το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο με το αίτημα του εισαγγελέα για την έκδοση ενταλμάτων σύλληψης σε βάρος τους, εκτιμά το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών, τονίζοντας ταυτόχρονα τον σεβασμό της Γερμανίας στην ανεξαρτησία και στις διαδικασίες του ΔΠΔ.



Διχασμένοι οι ευρωπαίοι ηγέτες σχετικά με την έκδοση εντάλματος σύλληψης για τον Νετανιάχου

Ενώ οι ισραηλινοί πολιτικοί από όλα τα κόμματα έχουν αποδοκιμάσει έντονα το αίτημα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου για έκδοση ενταλμάτων σύλληψης για κορυφαίους αξιωματούχους της χώρας, οι αντιδράσεις των ευρωπαίων ηγετών είναι διχασμένες.