Κυριακή 05 Μαΐου 2024 -

Κόσμος



Ιταλία: Αποκλείουμε άμεση δραστηριοποίηση των στρατιωτών μας στην Ουκρανία

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Corriere della Sera, ο Ιταλός υπουργός άμυνας Γκουίντο Κροζέτο απέκλεισε κάθε είδος άμεσης δραστηριοποίησης των στρατιωτών της χώρας του στην Ουκρανία.

Ξεκάθαρη στάση από την Ιταλία



Πώς ο σολομός μπορεί να οδηγήσει σε οικολογική καταστροφή

Η ζυμωμένη ρέγγα, μια σουηδική λιχουδιά, κατέχει τόσο ξεχωριστή θέση στην κουλτούρα της χώρας, ώστε οι εθνικές εφημερίδες κάνουν ανασκόπηση της σοδειάς κάθε έτους και η πρώτη πώληση της χρονιάς λαμβάνει δημοσιότητα παρόμοια με την πρώτη Beaujolais της σεζόν.



Σε ποια πόλη μια θέση πάρκινγκ κοστίζει 495.000 ευρώ

Θέση στάθμευσης κοντά στο περίφημο Φόντελπαρκ, τον μεγαλύτερο πνεύμονα πρασίνου στο Άμστερνταμ, πωλείται σε τιμή που έχει προκαλέσει αίσθηση στην Ολλανδία, όπου οι τιμές έχουν εκτοξευθεί λόγω της στεγαστικής κρίσης.



Ο Τραμπ αναπτύσσει σχέδιο για ειρηνική επίλυση του πολέμου στην Ουκρανία… αλλά δεν το λέει

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ -και εκ νέου υποψήφιος- Ντόναλντ Τραμπ έχει αναπτύξει ένα λεπτομερές σχέδιο για την ειρηνική επίλυση της σύγκρουσης Ουκρανίας-Ρωσίας, αλλά δεν θα το αποκαλύψει μέχρι τις εκλογές.



Επανεξελέγη για τρίτη θητεία δήμαρχος Λονδίνου ο Σαντίκ Καν

Ο Σαντίκ Καν επανεξελέγη δήμαρχος του Λονδίνου για τρίτη ιστορική θητεία, αφού είναι ο πρώτος δήμαρχος που εξασφαλίζει τρίτη θητεία στην βρετανική πρωτεύουσα, μεταδίδουν τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης μετά την ολοκλήρωση της καταμέτρησης των ψήφων.



Φόβοι για επιπτώσεις στην οικονομία της Τουρκίας από το «πάγωμα» εξαγωγών στο Ισραήλ

Μπορεί ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, να πήρε μια απόφαση να διακόψει κάθε είδους εμπορικό «αλισβερίσι» με το Ισραήλ, έως ότου η ισραηλινή κυβέρνηση επιτρέψει τη μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα και επιτευχθεί μόνιμη εκεχειρία, ωστόσο φαίνεται πως δεν βρίσκει – στο 100%- σίγουρο τον επιχειρηματικό κόσμο.