Τρίτη 28 Μαΐου 2024 -

Κόσμος



Η Πολωνία αγοράζει από τις ΗΠΑ πυραύλους με δραστικό βεληνεκές 1.000 χλμ

Η κυβέρνηση της Πολωνίας ανήγγειλε χθες Δευτέρα την αγορά από τις ΗΠΑ πυραύλων κρουζ έναντι τιμήματος 677 εκατομμυρίων ευρώ προκειμένου να αυξήσει τις δυνατότητες των πολωνικών ενόπλων δυνάμεων για την αντιμετώπιση της δυνητικής απειλής της Ρωσίας.



ΥΠΕΞ Αυστραλίας για βομβαρδισμούς στη Ράφα: Χρειάζεται ανθρωπιστική κατάπαυση του πυρός τώρα

Η υπουργός Εξωτερικών της Αυστραλίας Πένι Γουόνγκ κάλεσε σήμερα να κηρυχθεί «κατάπαυση του πυρός τώρα» ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς μετά τον πολύνεκρο ισραηλινό αεροπορικό βομβαρδισμό σε καταυλισμό εκτοπισμένων κοντά στη Ράφα, στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας.



Η δικαιοσύνη της Αργεντινής διέταξε την κυβέρνηση να διανείμει επισιτιστική βοήθεια

Η δικαιοσύνη της Αργεντινής διέταξε χθες Δευτέρα την κυβέρνηση του ακραίου φιλελεύθερου προέδρου Χαβιέρ Μιλέι να προχωρήσει «αμέσως» στη διανομή σε συλλογικότητες οι οποίες ετοιμάζουν και προσφέρουν γεύματα στους φτωχότερους πολίτες αρκετών τόνων τροφίμων, που βρίσκονται στην κατοχή της, αλλά έχουν πάψει να μοιράζονται από τον Δεκέμβριο.



Φόβοι για νέα κατολίσθηση στην Παπούα Νέα Γουινέα - 7.900 άνθρωποι απομακρύνονται εσπευσμένα από τα σπίτια τους

Οι αρχές στην Παπούα Νέα Γουινέα σπεύδουν να απομακρύνουν από τα σπίτια τους περίπου 7.900 ανθρώπους που κινδυνεύουν εξαιτίας πιθανής νέας κατολίσθησης στο κεντρικό τμήμα της χώρας, ανακοίνωσε αξιωματούχος σήμερα.



ΕΕ: Δεσμεύσεις για τη διάθεση 5 δισ. ευρώ για τους πρόσφυγες από τη Συρία

Διεθνείς δωρητές, υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δεσμεύτηκαν χθες Δευτέρα να διαθέσουν 5 δισεκατομμύρια ευρώ για τους σύρους πρόσφυγες, με τις Βρυξέλλες να επιμένουν στο ότι δεν πρέπει να «εξαναγκαστούν να επιστρέψουν» στη χώρα τους, όπου ξέσπασε πόλεμος το 2011.



«Φρίκη» για τον ισραηλινό βομβαρδισμό σε καταυλισμό εκτοπισμένων στη Ράφα εξέφρασε ο Τουρκ

Ο Ύπατος Αρμοστής του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, ο Φόλκερ Τουρκ, εξέφρασε «φρίκη» χθες Δευτέρα για τον ισραηλινό βομβαρδισμό σε καταυλισμό εκτοπισμένων στη Ράφα που είχε αποτέλεσμα να σκοτωθούν δεκάδες άνθρωποι.