Πέμπτη 23 Μαΐου 2024 -

Κόσμος



Είκοσι έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν σε δύο ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές τα ξημερώματα στην Γάζα

Η Πολιτική Προστασία της Λωρίδας της Γάζας ανακοίνωσε ότι 26 άνθρωποι σκοτώθηκαν στην πόλη της Γάζας από δύο ισραηλινά αεροπορικά πλήγματα σήμερα τα ξημερώματα, την ώρα που σφοδρές συγκρούσεις μαίνονται στον παλαιστινιακό θύλακα μεταξύ Ισραηλινών στρατιωτών και Παλαιστίνιων μαχητών.



Νάιτζελ Φάρατζ: Ο πρωτεργάτης του Brexit στηρίζει τον N.Τραμπ στις ΗΠΑ

Ο Νάιτζελ Φάρατζ, επίτιμος πρόεδρος του κόμματος Reform UK και ένας από τους βασικούς υποστηρικτές του Brexit, ανακοίνωσε ότι δεν θα είναι υποψήφιος στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Αντ’ αυτού, θα ταξιδέψει στις ΗΠΑ για να στηρίξει την προεκλογική εκστρατεία του Ντόναλντ Τραμπ, τον οποίο θαυμάζει και υποστηρίζει απόλυτα.



Κρεμλίνο: Συνάντηση Βλαντιμίρ Πούτιν με τον βασιλιά του Μπαχρέιν

 Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν θα φιλοξενήσει τον Βασιλιά του Μπαχρέιν, Χαμάντ μπιν Ίσα Αλ Χαλίφα, για συζητήσεις στο Κρεμλίνο.

Η συνάντηση αυτή αναμένεται να εστιάσει σε θέματα διμερούς ενδιαφέροντος, ενισχύοντας τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών.



Νέο πυραυλικό χτύπημα σε εμπορικό πλοίο – Ασφαλές το πλήρωμα

Εμπορικό πλοίο που βρισκόταν ανοικτά των ακτών της Υεμένης ανέφερε πλήγμα με πύραυλο σε κοντινά ύδατα, ανακοίνωσε σήμερα η βρετανική υπηρεσία ασφάλειας της ναυσιπλοΐας, προσθέτοντας πως το πλοίο και όλα τα μέλη πληρώματος είναι ασφαλείς και προχωρούν στο επόμενο λιμάνι-σταθμό.



Αντιδράσεις για τη διακήρυξη του ΟΗΕ για τη Σρεμπρένιτσα

Η διακήρυξη για τη γενοκτονία στη Σρεμπρένιτσα, η οποία πρόκειται να τεθεί σε ψηφοφορία στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, προκαλεί έντονες αντιδράσεις στη Σερβία, το Μαυροβούνιο και την Σερβική Δημοκρατία της Βοσνίας (Republika Srpska).



Ο πρόεδρος Ραϊσί θα ταφεί στη Μασχάντ – Συνεδρίαση του αντιισραηλινού «άξονα της αντίστασης» στο περιθώριο της κηδείας

Ο εκλιπών πρόεδρος του Ιράν Εμπραχίμ Ραϊσί πρόκειται να ταφεί σήμερα στην ιερή πόλη Μασχάντ, τέσσερις ημέρες αφότου έχασε τη ζωή του σε συντριβή ελικοπτέρου, όπως και ο υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμιραμπντολαχιάν και άλλοι έξι άνθρωποι, ενώ οι ηγέτες του αντιισραηλινού λεγόμενου «άξονα της αντίστασης» συζήτησαν στο περιθώριο της κηδείας για τον πόλεμο στη Γάζα.