Παρασκευή 24 Μαΐου 2024 -

Κόσμος



Ο ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών διακόπτει τη σύνδεση του ισπανικού προξενείου στην Ιερουσαλήμ με τους Παλαιστίνιους

Ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ ανακοίνωσε σήμερα ότι «αποφάσισε να διακόψει την σύνδεση» ανάμεσα στο προξενείο της Ισπανίας στην Ιερουσαλήμ και τους Παλαιστίνιους αντιδρώντας στην αναγνώριση παλαιστινιακού κράτους από την Μαδρίτη και σε μία «αντισημιτική δήλωση» ισπανίδας υπουργού.



Η Κίνα κατηγορεί τον πρόεδρο Λάι ότι ωθεί την Ταϊβάν προς «τον πόλεμο»

Το Πεκίνο κατηγόρησε και πάλι σήμερα τον πρόεδρο της Ταϊβάν Λάι Τσινγκ-τε ότι ωθεί το νησί προς «τον πόλεμο» και απείλησε να ενισχύσει τα «αντίμετρά» της κατά τη δεύτερη ημέρα των μεγάλης έκτασης στρατιωτικών γυμνασίων της.



Δυσαρέσκεια στη Σερβία για την ανακήρυξη ημέρας μνήμης της γενοκτονίας στη Σρεμπρένιτσα – «Ανοίγει παλιές πληγές»

Η ανακήρυξη της 11ης Ιουλίου ως παγκόσμιας ημέρας μνήμης της γενοκτονίας στη Σρεμπρένιτσα που αποφασίστηκε την Πέμπτη, 23/5 από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, έφερε δυσαρέσκεια στην πολιτική ηγεσία της Σερβίας.



Εντολή από το Διεθνές Δικαστήριο πρός το Ισραήλ να σταματήσει την επίθεση στη Ράφα

Το Διεθνές Δικαστήριο διέταξε το Ισραήλ να σταματήσει την επίθεση στη Ράφα, να ανοίξει το πέρασμα για να περάσει η βοήθεια στη Λωρίδα της Γάζας, να επιτρέψει την είσοδο στη Γάζα σε παρατηρητές και να παρουσιάσει εντός μηνός στο Δικαστήριο τα μέτρα που έχει λάβει για να αποτρέψει τη γενοκτονία.



Οι μαθητές στην Ουκρανία μαθαίνουν να χειρίζονται όπλα

Να χειρίζονται όπλα μαθαίνουν οι μαθητές στην Ουκρανία. Η στρατιωτική εκπαίδευση των ανήλικων είχε καταργηθεί τα τελευταία χρόνια της Σοβιετικής Ένωσης, αλλά επανήλθε μετά την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.



Reuters: «Ο Β.Πούτιν προτείνει ειρήνευση με τον όρο να αναγνωριστούν από Ουκρανία-Δύση ως “ρωσικά” τα εδάφη που καταλήφθηκαν το 2014-2024»

Σύμφωνα με το Reuters, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν είναι έτοιμος να σταματήσει τον πόλεμο στην Ουκρανία και να διαπραγματευθεί μια κατάπαυση πυρός, με την προϋπόθεση ότι η Ουκρανία και την Δύση θα αναγνωρίσουν τα εδάφη που έχουν καταληφθεί την δεκαετία 2014-2024, ως «ρωσικά».