Τρίτη 21 Μαΐου 2024 -

Κόσμος



Λαβρόφ: «Οι ΗΠΑ ευθύνονται για το θάνατο του προέδρου του Ιράν Εμπραχίμ Ραϊσί»

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ, μιλώντας για τη συντριβή ελικοπτέρου που στοίχισε τη ζωή στον Ιρανό πρόεδρο Εμπραχίμ Ραϊσί, είπε πως οι ΗΠΑ ευθύνονται για το θάνατο του προέδρου του Ιράν Εμπραχίμ Ραϊσί.



Γερμανία για αίτημα του Διεθνές Ποινικού Δικαστηρίου: Δίνει εσφαλμένη εντύπωση εξίσωσης του Ισραήλ με τη Χαμάς

Την «εσφαλμένη εντύπωση εξίσωσης» μεταξύ της ηγεσίας της Χαμάς, από τη μία πλευρά, και της κυβέρνησης του Ισραήλ, από την άλλη, δίνει το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο με το αίτημα του εισαγγελέα για την έκδοση ενταλμάτων σύλληψης σε βάρος τους, εκτιμά το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών, τονίζοντας ταυτόχρονα τον σεβασμό της Γερμανίας στην ανεξαρτησία και στις διαδικασίες του ΔΠΔ.



Διχασμένοι οι ευρωπαίοι ηγέτες σχετικά με την έκδοση εντάλματος σύλληψης για τον Νετανιάχου

Ενώ οι ισραηλινοί πολιτικοί από όλα τα κόμματα έχουν αποδοκιμάσει έντονα το αίτημα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου για έκδοση ενταλμάτων σύλληψης για κορυφαίους αξιωματούχους της χώρας, οι αντιδράσεις των ευρωπαίων ηγετών είναι διχασμένες.



Δεκάδες ροζ φλαμίνγκο στην Ινδία σκοτώθηκαν σε σύγκρουση με αεροπλάνο

Επιβατικό αεροσκάφος προκάλεσε τον θάνατο δεκάδων φλαμίνγκο χθες, Δευτέρα, το βράδυ καθώς προσέγγιζε το Μουμπάι, την οικονομική πρωτεύουσα της Ινδίας, όπου προσγειώθηκε με ασφάλεια, όπως μετέδωσαν σήμερα μέσα ενημέρωσης και κατήγγειλαν ακτιβιστές για την προστασία της άγριας ζωής.



Ρ.Φίτσο: Σε επαναληπτική αξονική τομογραφία της κοιλιακής χώρας υποβλήθηκε ο Σλοβάκος πρωθυπουργός

Σε επαναληπτική αξονική τομογραφία της κοιλιακής χώρας, υποβλήθηκε σήμερα ο Σλοβάκος πρωθυπουργός Ρόμπερτ Φίτσο.

Σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς του, ο Ρ.Φίτσο συνεχίζει να έχει τις αισθήσεις του και επικοινωνεί με το περιβάλλον, ενώ αναρρώνει από τα τραύματα που υπέστη από τις τέσσερις σφαίρες που δέχθηκε σε απόπειρα δολοφονίας σε βάρος του την περασμένη εβδομάδα.



Μαρία Ζαχάροβα: «Η Ουάσινγκτον θέλει να αναπτύξει όπλα στο διάστημα»

Κατηγορίες στις Ηνωμένες Πολιτείες ότι επιδιώκουν να αναπτύξουν όπλα στο διάστημα εξαπέλυσε σήμερα στη Ρωσία.

Αυτή η κατηγορία έρχεται την επομένη της απόρριψης από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ενός ρωσικού σχεδίου απόφασης για το ζήτημα αυτό και έπειτα από παρόμοιες κατηγορίες της Ουάσινγκτον σε βάρος της Μόσχας.