Πέμπτη 02 Μαΐου 2024 -

Κόσμος



Εξαπλώνονται οι διαδηλώσεις στα πανεπιστήμια των ΗΠΑ κατά του Ισραήλ

Εξαπλώνονται οι συγκεντρώσεις φοιτητών κατά του πολέμου στη Γάζα και υπέρ των Παλαιστινίων στις ΗΠΑ. Διαδηλωτές έχουν αποκλείσει την είσοδο στο Royce Hall του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας, ενώ καθηγητές του UCLA στάθηκαν στην πρώτη γραμμή, όταν η Aστυνομία διέταξε τους διαδηλωτές να αποσυρθούν.



Η Γερουσία στην Αριζόνα των ΗΠΑ τάσσεται υπέρ της κατάργησης νόμου του 1864 για την άμβλωση

Η άνω Βουλή του Κογκρέσου στην Αριζόνα ψήφισε χθες Τετάρτη υπέρ της κατάργησης νόμου που απαγόρευε σχεδόν απόλυτα την άμβλωση, συνταγμένου το 1864, κατόπιν απόφασης στις αρχές Απριλίου του Ανωτάτου Δικαστηρίου της πολιτείας αυτής της αμερικανικής Δύσης που τον χαρακτήριζε εφαρμοστέο.



Η Σανγκάη έχει τα περισσότερα καφέ στην Κίνα

Η μητρόπολη της Σανγκάης, εξακολουθεί να είναι η πόλη με τα περισσότερα καφέ στην Κίνα, με 9.553 καφέ στα τέλη του 2023, σύμφωνα με τα αποτελέσματα μιας έρευνας για την ανάπτυξη των καφέ στα αστικά κέντρα της χώρας.



Σύμβαση για τα Χημικά Όπλα: Οι ΗΠΑ κατηγορούν τη Ρωσία για παραβιάσεις στον πόλεμο στην Ουκρανία

Οι Ηνωμένες Πολιτείες κατηγόρησαν χθες Τετάρτη τη Ρωσία ότι παραβιάζει τη διεθνή Σύμβαση για την απαγόρευση των Χημικών Όπλων (ΣΧΟ) κάνοντας χρήση του ασφυξιογόνου αερίου χλωροπικρίνη, καθώς και δακρυγόνων εναντίον των ουκρανικών δυνάμεων.



Η Κολομβία διακόπτει τις διπλωματικές σχέσεις με το Ισραήλ

Ο πρόεδρος της Κολομβίας Γουστάβο Πέτρο ανακοίνωσε πως διακόπτει τις διπλωματικές σχέσεις της χώρας του με το Ισραήλ, κατηγορώντας τον ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου για «γενοκτονία» των Παλαιστινίων στη Λωρίδα της Γάζας.



Η Johnson & Johnson διατεθειμένη να πληρώσει σχεδόν 6,5 δισ. δολάρια για τον διακανονισμό αγωγών

Ο αμερικανικός φαρμακευτικός κολοσσός Johnson & Johnson παρουσίασε χθες Τετάρτη σχέδιο για να βάλει τέλος στις αστικές αγωγές που αφορούν το ταλκ που παράγει - και φέρεται να προκάλεσε καρκίνους - βάσει του οποίου θα καταβάλει αποζημιώσεις ύψους περίπου 6,5 δισεκ. δολαρίων.